Pakketbezorgers slepen PostNL voor de rechter

Pakketbezorgers slepen PostNL voor de rechter

Pakketbezorgers stappen naar de rechter omdat PostNL geen eerlijk tarief zou betalen. De pakketbezorgers onderhandelen al jaren met PostNL over hogere tarieven en de manier waarop die tot stand komen. De extra drukte bij het post- en pakketbedrijf wegens het coronavirus zet deze onderhandelingen op scherp. 

Volgens Belangenvereniging voor Pakket Distributie (BVPD) is het nu net zo druk bij PostNL als rond kerst en sinterklaas. Veel medewerkers zitten thuis omdat ze wegens verkoudheidsklachten niet aan de slag kunnen. Dat betekent meer werk met minder mensen. De BVPD wil een hoger tarief, betaling van alle gemaakte uren en een vergoeding voor extra werkzaamheden. De vereniging schreef vorige week een brief gericht aan PostNL-ceo Herna Verhagen met een ultimatum om maandag voor negen uur ’s ochtends met een reactie te komen.

‘De maat is dus vol. De enorme incidentele werklast ten tijde van het coronavirus is de druppel die de emmer doet overlopen’, staat er in de brief van de BVPD. ‘Aanstaande maandagochtend om negen uur willen wij van u drie zaken: een concreet aanbod voor een eerlijk tarief, betaling van alle uren en vergoeding van de extra handelingen ten tijde van de coronapandemie’. Omdat PostNL paasmaandag niet op deze eisen in ging, komt er een rechtszaak.

Wel liet het post- en pakketbedrijf maandagochtend in een brief aan de vereniging weten verrast en verbaasd te zijn over de opstelling van de BVPD in ‘een periode die zeer onzeker is voor iedereen’.  PostNL wijst op de hogere omzet die pakketondernemers dankzij de drukte draaien.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!