HEMA ziet verkopen stijgen na flinke coronadip

HEMA ziet verkopen stijgen na flinke coronadip

Het gaat beter met HEMA, meldt de warenhuisketen in een bericht aan de obligatiehouders. De verkopen waren aanzienlijk gekelderd sinds de overheid half maart maatregelen afkondigde vanwege het coronavirus, maar de laatste weken zitten ze weer in de lift.

Eind maart maakte HEMA bekend dat het slechts de helft van de huur over april en mei betaalt. Topman Tjeerd Jegen zei in een brief aan de pandhouders dat hij door winkelsluitingen en omzetverliezen vreest voor het voortbestaan van het bedrijf. "Dit kan enkel worden voorkomen of afgeremd indien wij lastenverlichtingen zoeken waar mogelijk bij onze belangrijkste zakelijke relaties, waaronder onze verhuurders."

Volgens HEMA komen er intussen weer meer klanten naar de winkel en die geven ook meer uit. Online wordt er drie keer meer verkocht vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Deze maandag gaan de winkels in Duitsland weer open, die in Oostenrijk begin mei. HEMA verwacht dat de winkels in andere landen de komende weken ook weer opengaan.

De uitrol van HEMA-schappen naar Jumbo-winkels gaat in deze periode gewoon door, zei financieel topman Ton van Veen eerder tegen RetailTrends. HEMA meldt dat inmiddels twaalf Jumbo's zo'n schap met non-foodproducten hebben en dat dit eind juni waarschijnlijk voor vijftig winkels geldt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!