Het beste van RetailTrends: week 16

Het beste van RetailTrends: week 16

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Een winkel openen tijdens de coronacrisis, wel of niet doen?
Het is wat; ben je al maanden bezig met het openen van een nieuwe winkel, komt ineens het coronavirus om de hoek kijken. De hele economie ontwricht, alle hygiënemaatregelen opgeschaald en al het klantcontact gebeurt op minstens anderhalve meter afstand. Wat doe je dan met je geplande winkelopening: uitstellen of in afgeslankte vorm voortzetten? 

Retail Merkenonderzoek 2020: Wehkamp valt, Picnic in de lift
Voor de zesde keer presenteert RetailTrends de resultaten van het Retail Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy. In een driedelige serie duiden we de belangrijkste ontwikkelingen en opvallendste verschuivingen. Deel 1: de val van Wehkamp en de opkomst van Picnic.

Stop de sale: een goed idee?
Op aandringen van de Tweede Kamer denkt de Nederlandse regering serieus na over een tijdelijk verbod op de uitverkoop. Doel is om de marges van met name kleinere winkeliers te beschermen tijdens deze uiterst zware crisis. Goed idee of niet?

Column: Wat een paradijs zal het straks worden
Het coronavirus zet de wereld op zijn kop en zorgt voor een regelrechte crisis. Het resultaat? Serieuze en ernstige nieuwsberichten en zware gesprekken. Om het hier en daar een beetje lichter en luchtiger te maken, verschijnt elke woensdag een column van Hans Verstraaten over opmerkelijke zaken binnen de retail.

'Een scheutje extra'; het verhaal van supermarktoprichter Dirk van den Broek
​​​​​​​Supermarktketen Dirk is al bijna tachtig jaar oud, heeft 123 winkels door heel Nederland en beschikt nog steeds niet over een webshop. Opvallend, maar wel kostenbesparend in de ogen van het familiebedrijf. En dat is helemaal in lijn met hoe Dirk van den Broek de supermarktketen in 1942 opzette. De oprichter overleed op 8 april in zijn woonplaats Aerdenhout. Hij werd 96 jaar oud.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!