Retailers en pandeigenaren liggen nog te vaak met elkaar overhoop over huurbetalingen. Dat zegt Detailhandel Nederland, de belangenbehartiger van de winkeliers.

"Aan beide kanten lijkt er niet voldoende welwillendheid te zijn om nader tot elkaar te komen", zegt voorzitter Jan Meerman van de stuurgroep Vestigingszaken van Detailhandel Nederland. "Dat is uitermate teleurstellend en onacceptabel."

Vertegenwoordigers van de retail- en vastgoedsector kwamen eerder deze maand met het ministerie van Economische Zaken tot een nieuwe richtlijn. De kern daarvan: om de winkeliers door de coronacrisis te slepen, zouden de huren over april, mei en juni moeten worden opgeschort. Met minimaal vijftig procent, oplopend tot honderd procent.

Detailhandel Nederland roept de winkeliers en de vastgoedsector op om met elkaar in gesprek te gaan en dit zogenoemde Steunakkoord collectief te volgen. Volgens de organisatie kan dat de retailbranche niet alleen door de eerste moeilijke periode helpen, maar is het ook voor de samenwerking op langere termijn belangrijk.