Supermarktomzet terug op niveau van voor de coronacrisis

De omzetten in de supermarkten liggen weer op het niveau van voor de coronacrisis. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IRI.

In week 16 (de week na Pasen) bedroeg de omzet 794,9 miljoen euro. Dat is iets minder dan in week 10, toen de coronamaatregelen hier nog niet van kracht waren. Vergeleken met de week na Pasen van vorig jaar is er een stijging van 5,1 procent.

Ook in drogisterijen is van hamsteren al een tijdje geen sprake meer. De laatste weken nemen de verkopen daar af. Vergeleken met vorig jaar was de omzet daar vorige week 18,4 procent lager. Slijterijen, die leken te profiteren van de sluiting van de horeca, zijn nu goed voor een klein plusje: 0,2 procent meer dan vorig jaar.

Bij onlinesupermarkten lag de omzet vorige week lager dan in de week voor Pasen. "Waarschijnlijk normaliseert de omvang per bestelling hier ook, al wordt de capaciteit nog steeds maximaal gebruikt", zegt IRI-onderzoeker Sjanny van Beekveld. Vergeleken met een jaar geleden is er een stijging van 32 procent.

 

Reacties 2


Hans Schulski 24 apr, 11:13

Onduidelijk artikel, is er nu een stijging van 32%, 5,1% of normaliseert de omzet ... ?


Henrico Pit 24 apr, 12:01

@ Hans Schulski

Het zijn veel cijfers, dat is waar. De omzet normaliseert, volgens IRI. Nu op hetzelfde niveau als vlak voor de crisis (week 16-week 10). Maar wel hoger dan vorig jaar. De laatste alinea slaat op online, en dat staat er ook.

groeten,

Henrico Pit
Redacteur RetailTrends

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!