HEMA opent outlet in voormalig V&D-pand Haarlem

HEMA opent outlet in voormalig V&D-pand Haarlem

HEMA betrekt het voormalige V&D- en Hudson's Bay-pand in Haarlem. De keten brengt zijn outletconcept HEMArkt naar het monumentale warenhuis. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

HEMA neemt in de loop van mei zijn intrek op de begane grond en de eerste verdieping van het pand aan het Haarlemse Verwulft. Het gaat vooralsnog om een tijdelijk huurcontract, maar een woordvoerder laat aan het dagblad weten dat HEMA zich definitief wil vestigen met een complete winkel. Het HEMA-filiaal aan de Kruisstraat wordt dan vervangen door een Jumbo-supermarkt. 

De HEMArkt-formule werd in 2015 geïntroduceerd en is inmiddels al in een aantal voormalige V&D-panden verspreid door het land te vinden. Klanten kunnen er terecht voor afgeprijsde producten zoals kleding, servies en speelgoed. Kortingen lopen volgens de retailer op tot zestig procent. 

Foto: Google Streetview

Reacties 2


J P 1 mei, 10:14

Laat Albert Gorter dit maar niet lezen! Deze zelf ingenomen man was vel tegen outletshops!


H. Winkel 2 mei, 10:16

HEMA zet de jarenlange struggle naar positieve omzet en EBITDA voort. In elk jaarverslag wordt een ander ‘eenmalige’ reden aangewezen als reden voor de negatieven cijfers: het weer was te slecht werd in 3 jaarverslagen aangedragen als reden. Sorry hoor, maar dat neem je toch niet serieus? Of afschrijving op schulden, afschrijving op goodwill. Het verdienmodel staat onder druk. In de zoektocht opende HEMA eerder kleine winkelformats in elk dorp die voor enorme canabalisatie van bestaande winkels zorgde. Daarna markt vreemde producten verkopen zoals Staatsloten, verzekeringen, tickets, en onlangs in compleet vreemde markten operatie starten zoals in Canada, USA en zelfs Dubai. In de huidige markten staat 1 op de 8 vakken structureel leeg en komen de magazijnen jaar op jaar om in de overvoorraad van vooral niet verkochte fashion. Nu de Corona crisis er overheen. de struggle zet zich voort maar ook de goed nieuws show. Elk persbericht indruk wekken dat het tijdelijk is en dat het al beter wordt. Jaarverslag van 2019 uitgesteld. Wat hou ik toch van HEMA, maar het zakt verder weg...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!