Moederbedrijf Miss Etam wil obligatiehouders drie maanden later uitbetalen

Moederbedrijf Miss Etam wil obligatiehouders drie maanden later uitbetalen

Modegroep FNG wil obligatiehouders drie maanden later uitbetalen. Het moederbedrijf van Miss Etam, dat in zwaar weer verkeert, maakte dat maandag bekend.

De voor dinsdag geplande algemene vergadering van obligatiehouders gaat niet door. Er is te weinig belangstelling, zodat het quorum niet wordt gehaald. FNG wilde de obligatiehouders daar vragen de eerstvolgende rentebetaling op de schulden met een jaar uit te stellen. Bovendien zouden de obligatiehouders pas in 2024 in plaats van volgend jaar hun inleg terugkrijgen. FNG hoopt het nieuwe voorstel van drie maanden uitstel binnenkort tijdens een nieuwe vergadering voor te kunnen leggen. Het doel is om geld uit te sparen dat het bedrijf nodig heeft om te overleven.

Intussen werkt FNG aan een herstelplan. "Er zijn een aantal scenario's die op tafel liggen", zegt een woordvoerder tegen RetailNews. Maar daarvoor zijn wel de cijfers over 2019 nodig. De auditwerkzaamheden voor het jaarverslag zijn nog steeds niet afgerond. Wanneer dat wel het geval is, kan de woordvoerder niet zeggen. "Zo snel mogelijk. Het zou ieders leven veel makkelijker maken mocht dat gisteren al klaar zijn, maar dat is niet zo. Het kan volgende week zijn, maar ook de week nadien."

Ook is nog niet bekend wanneer FNG met de informatie over het jaarverslag van 2018 komt, waar toezichthouder FSMA om heeft gevraagd. Volgens de woordvoerder gaat het om vier vragen waarop het bedrijf nog geen antwoord heeft kunnen geven. "Zodra die vragen beantwoord zijn, dan heeft dat ook invloed op de cijfers van 2019. Het is een beetje een domino-effect."

FNG heeft volgens ABN Amro een nettoschuld van naar schatting 576 miljoen euro. Bovendien kampt het bedrijf met forse omzetdalingen door de coronacrisis.

Zie ook: Wat is er aan de hand bij het moederbedrijf van Miss Etam?

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!