'Retailers terughoudend met prijsverhogingen om corona'

'Retailers terughoudend met prijsverhogingen om corona'

Supermarkten en andere retailers zijn terughoudend met prijsverhogingen in de coronacrisis. Dat blijkt uit cijfers van prijsmeter IPV Data.

"We merken dat bij veel retailers het allerbelangrijkste is dat de schappen vol zijn", zegt een woordvoerder tegen het FD. "Ze zouden ook niet betrapt willen worden als profiteurs, want dan zouden ze kunnen inpakken."

In een beperkt aantal sectoren lopen de prijzen wel op, meldt de krant. Kappers, bijvoorbeeld ketens zoals Cosmo of Team Kappers, nagelstudio's en schoonheidsspecialisten, deinzen niet terug voor een coronatoeslag van enkele euro's. Ook hygiëneproducten worden duurder, blijkt uit de website van vakgroothandel Haagclean in Rijswijk. Voor bepaalde consumentenelektronica en fitnessapparatuur moet eveneens dieper in de buidel worden getast.

Oprichter Wouter Staal van Yoghurt Barn zei eerder tegen RetailTrends dat hij wel prijsverhogingen zal doorvoeren. "Dat gaat iedereen die overleeft in horeca doen."

Reacties

Zelfs al heb je geen commeciele ervaring en/of economisch inzicht,dan nog kun je voorspellen, dat dit jaar de prijzen fors zullen stijgen. Readmy words

Geplaatst door Hans Groet op 26 mei 2020 om 14:24

Eerste week van de intelligente lockdown werden de prijzen al verhoogt in de supermarkt dus meteen euro's duurder uit

Geplaatst door Monique Kos op 26 mei 2020 om 16:38