Moederbedrijf Miss Etam vraagt obligatiehouders langer uitstel van betaling

Moederbedrijf Miss Etam vraagt obligatiehouders langer uitstel van betaling

Modegroep FNG vraagt de obligatiehouders tot eind december om uitstel van betaling. Vorige week ging het nog om een uitstel van drie maanden. Het moederbedrijf van Miss Etam kampt met een forse schuldenlast en werkt aan een herstelplan.

Er zijn algemene vergaderingen uitgeschreven voor vijf obligatieprogramma's met een nominale waarde van in totaal 75 miljoen euro. De bijeenkomsten staan gepland voor 11 en 26 juni. Vorige week ging het nog om twee obligatieprogramma's. De vergadering ging toen niet door, omdat er te weinig obligatiehouders over het voorstel wilden stemmen.

FNG wil geld in kas houden om te overleven en een herstelplan op poten te zetten. ABN Amro schat dat het bedrijf een nettoschuld van 576 miljoen euro heeft. Bovendien kampt het bedrijf met forse omzetdalingen door de coronacrisis. Verder moet FNG de Belgische toezichthouder FSMA nog antwoord geven over onduidelijkheden in het jaarverslag over 2018 en is er vertraging ontstaan bij de audit van het jaarverslag over 2019. FNG heeft meer dan drieduizend werknemers en had in 2018 een omzet van ruim vijfhonderd miljoen euro.

Zie ook: Wat is er aan de hand bij het moederbedrijf van Miss Etam?

Reacties 2


Hans Klep 27 mei, 12:16

Lijkt toch sterk op Varova. Dat implodeerde ook op een gegeven moment toen de laatste reddingsboeien uit het zicht verdwenen. Hier zitten wel een paar mooie merken en retailers bij maar dit lijkt niet goed te gaan. Omzet was 500 miljoen maar trek daar maar gerust nu 100 miljoen van af.


Frits Vries 27 mei, 00:07

Omzet 500 schuld 576 miljoen....
Tel uit je verlies.
Totaal niet levensvatbaar.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!