Restaurantketen De Beren neemt 22 gelijknamige bezorgrestaurants over. Eigenaar Ad Schaap hoopt zo de groei van het bedrijf te kunnen versnellen. Dat meldt het FD.

Schaap heeft de bezorgtak van De Beren vijftien jaar geleden verkocht aan zijn zakenpartner Martijn Jansen. Nu worden de twee bedrijfstakken weer één. De franchisebedrijven waren uit elkaar gegroeid. Iets dat zowel bij de klant als intern ging wringen. 

"Een bezorgrestaurant is meer een e-commercebedrijf. Het is moeilijk om daar dezelfde beleving in te brengen", vertelt Schaap. Bovendien is het bezorgassortiment doorgaans anders dan in de restaurants. Voor consumenten werkt dat verwarrend. Ook intern is het een lastige constructie. "Franchiseondernemers met een De Beren-restaurant vragen zich soms af wat een bezorgondernemer doet in hun gebied en andersom."

Door de bezorgrestaurants en restaurants weer samen te brengen, denkt de eigenaar de groei te kunnen versnellen. Het assortiment komt dichter bij elkaar te liggen. Ook denkt Schaap aan afhaalplekken en vestigingen op stations.