Vapiano introduceert 'verbeterd' concept en wil uitbreiden

Vapiano introduceert 'verbeterd' concept en wil uitbreiden

De Nederlandse restaurants van Vapiano gaan door onder een nieuw, 'verbeterd' concept. De keten, die in mei failliet werd verklaard, is tevens van plan om in het najaar een nieuwe vestiging te openen.

Halverwege mei liet een woordvoerder van Vapiano al aan De Telegraaf weten dat er een doorstart zou komen. Nu maakt de pizza- en pastaketen bekend dat negen van de elf restaurants blijven bestaan. Vapiano Utrecht Leidsche Rijn en Vapiano Almere zijn geen onderdeel van de doorstart. 

Het bedrijf streeft ernaar om al zijn Nederlandse vestigingen op 1 juli te heropenen. "Vapiano Eindhoven is niet dicht geweest en is sinds 1 juni 2020 weer open voor gasten met een vernieuwd concept ter verbetering van de gastbeleving", aldus operationeel manager Roselie van der Valk. Het vernieuwde concept moet zorgen voor kortere wachttijden. Gasten bestellen via een QR-code waarna de gerechten geserveerd worden. "Daarbij testen we nu ook met service aan tafel. Of dit blijvend is, zal nog onderzocht worden." De bedoeling is dat een groot deel van de medewerkers weer terug in dienst komt.

Vapiano is gelieerd aan Van der Valk International. Het hotelconcern is inmiddels honderd procent eigenaar van Vapiano Nederland en participeert mee in de internationale doorstart. Dit najaar wil de directie een nieuw restaurant openen in de Mall of The Nederlands.

Rechtbank Gelderland sprak in mei het faillissement uit over VAP Nederland B.V., dat tien restaurants in Nederland heeft. Financiële problemen bij het Duitse moederbedrijf lagen ten grondslag aan het faillissement.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!