JD Sports heeft het afgelopen boekjaar zes Nederlandse winkels van Perry en Aktiesport gesloten. Tegelijkertijd zijn er ook twee nieuwe filialen geopend, blijkt uit het jaarverslag van het sportretailbedrijf.

Beide ketens hebben nu samen nog 96 winkels in ons land. Vóór het faillissement in 2016 waren dat er nog 250. Na de doorstart onder JD Sports werd het winkelbestand stapsgewijs afgebouwd. Het Britse bedrijf blijft kritisch kijken in ingrijpen in het fysieke retailnetwerk waar nodig, zo klinkt het in het jaarverslag. 

Specifieke omzetcijfers over ons land meldt JD Sports niet. Het concern als geheel pluste met bijna dertig procent en was goed voor een omzet van omgerekend bijna 6,8 miljard euro. De winst voor belastingen nam toe tot zo’n 387 miljoen euro. Ongeveer een kwart van de omzet wordt op het Europese vasteland behaald. 

JD Sports is wereldwijd goed voor meer dan 2400 winkels in negentien landen. Thuisbasis het Verenigd Koninkrijk is met een omzetaandeel van 43 procent nog altijd veruit de belangrijkste markt.