'Ahold Delhaize overweegt bod op HEMA'

'Ahold Delhaize overweegt bod op HEMA'

Ahold Delhaize overweegt een bod uit te brengen op HEMA. Het supermarktconcern heeft daartoe zakenbank Lazard in de arm genomen, meldt het FD. Ahold Delhaize wil niet reageren.

Ingewijden zeggen tegen de krant dat Ahold Delhaize wil voorkomen dat concurrent Jumbo met HEMA aan de haal gaat. Jumbo werkt al samen met het warenhuis. Zo komen er in alle zevenhonderd supermarkten schappen met non-food artikelen en nam Jumbo zeventien winkels over van HEMA. Financieel topman Ton van Veen van Jumbo zei onlangs dat zijn bedrijf geen plannen heeft om HEMA te kopen.

HEMA is sinds vorige maand in handen van een groep schuldeisers. Zij kregen alle aandelen in handen, in ruil voor het wegstrepen van driehonderd miljoen aan schulden. Daarmee raakt Marcel Boekhoorn de keten na anderhalf jaar kwijt. De schuldeisers willen HEMA doorverkopen. Eerder zei Michiel Witteveen van het moederbedrijf van Blokker al dat hij nog steeds interesse heeft in HEMA. Dat geldt ook voor een consortium rond de Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom. Deze week meldde ook investeringsmaatschappij Flacks Group uit Miami zich.

Reacties 2


Sander R 9 jul, 20:53

Ik zit echt niet op te wachten als Ahold Hema overneemt. Dan krijgt Ahold nog meer macht en ik heb liever dat Jumbo Hema overneemt i.p.v. Ahold


Jaap Verdoes 9 jul, 20:58

Jumbo heeft geen interesse hebben ze al laten weten. Denk dat er geen betere partij is als Ahold. Bol.com albert heijn etos gall en gall allemaal gezonde merken.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!