'Zeeman heeft geen interesse in overname HEMA'

'Zeeman heeft geen interesse in overname HEMA'

Ondanks de geruchten heeft Zeeman heeft geen interesse om HEMA over te nemen. Dat vertelt Zeeman-topman Erik-Jan Mares bij BNR

"HEMA is een groot bedrijf waar je aardig wat voor moet betalen. Het kopen zou misschien wel lukken, maar dan moet je nog heel veel investeren om te zorgen dat het merk wordt opgefrist", aldus Mares. De topman zegt daarnaast niet te weten wat de familie vanuit de holding zou willen. 

"HEMA is een prachtig merk en ik hoop niet dat het uit de Nederlandse winkelstraat gaat", zegt de ceo. Maar Mares ziet ook dat HEMA niet meer zo sterk is als vijf of tien jaar geleden. 

Er wordt gezocht naar een nieuwe eigenaar voor HEMA, sinds het warenhuis begin juni in handen van zijn schuldeisers kwam. Naar verwachting zijn er acht geïnteresseerden voor de retailer, waaronder Blokker-eigenaar Michiel Witteveen, Nederlandse investeerder Parcom en het Amerikaanse Flacks. 

Reacties

Natuurlijk nemen ze de Hema niet over, ze moeten eerst maar een naar zijn eigen toko's kijken.

Die oude metalen bakken die komen nog uit de tijd van de Batavieren, daar zit de Nederlandse klant echt niet meer op te wachten.

Verder proberen ze de huur met de helft te halveren ( spreek uit ervaring ) , ja dan gaat het echt slecht.

Ben wel bereid om water bij de wijn te doen, maar huurprijs halveren is niet reëel.

Ook hiervoor zal gelden CTRL ALT DELETE

Geplaatst door ikke weet het op 22 juli 2020 om 22:15

Laatste nieuws

RetailTrends