Jumbo heeft zijn geautomatiseerde distributiecentrum in Nieuwegein geopend. Nog dit jaar moeten alle 670 winkels in Nederland en België vanuit dit dc worden beleverd.

Op dit moment krijgen bijna honderd winkels in het noorden en westen van het land producten uit Nieuwegein die lang houdbaar zijn. Stapsgewijs wordt het aantal winkels uitgebreid. In het dc zijn nu ruim 11 duizend verschillende artikelen, de komende jaren zal dat waarschijnlijk toenemen tot meer dan 16 duizend.

Het dc op bedrijventerrein De Liesbosch is 45 duizend vierkante meter groot. Het pand heeft zo'n 13.500 zonnepanelen en heeft een installatie die traditionele verwarming overbodig maakt. Regenwater wordt opgevangen en hergebruikt. Jumbo spreekt van 'het meest duurzaam ontworpen pand ter wereld'.

In het nieuwe dc wordt 75 procent van de bestellingen volledig automatisch in de vrachtwagen geplaatst. Het logistieke centrum is uitgerust met diverse mechanisatiesystemen, waardoor de vrachtwagens zo efficiënt mogelijk gevuld worden en het aantal transportbewegingen vermindert.