Deel medewerkers La Place ontevreden over herplaatsing

Een deel van de medewerkers van La Place in Emmen is ontevreden over de herplaatsing door eigenaar Jumbo. Sommigen zeggen dat ze een uur moeten reizen voor een paar uurtjes werk, meldt het Dagblad van het Noorden.

De vestiging in Emmen sloot half maart de deuren vanwege de coronacrisis en gaat niet meer open. Jumbo ziet daar te weinig mogelijkheden voor een nieuwe formule. Dat geldt ook voor 22 andere vestigingen van La Place. Het steekt sommige medewerkers dat ze nu voor Jumbo in Groningen aan de slag moeten, terwijl er volgens hen in Emmen ook vacatures zijn. Ze denken dat Jumbo zo wil bereiken dat ze ontslag nemen.

Dat is absoluut niet het geval, zegt een woordvoerster van Jumbo in de krant. Het supermarktconcern wil iedereen graag aan boord houden en herplaatst medewerkers binnen de gehele organisatie. "Het gevolg dat er voor enkele herplaatsingen dan gereisd dient te worden, kunnen wij helaas niet voorkomen. Hier is in ieder geval nooit sprake van opzettelijkheid." Ze zegt dat er rekening wordt gehouden met de functie en met een maximale reisafstand van een uur. 

Volgens de woordvoerster hebben alle medewerkers die zijn herplaatst tot 4 september de kans om te solliciteren op andere functies. Maar in Emmen zijn er volgens haar nu weinig mogelijkheden. Er is maar één vacature en dat is een leer-werkplek.

Foto: Google StreetView

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!