Dirk opent stadsformule in Rotterdam

Dirk opent stadsformule in Rotterdam

Supermarkt Dirk opent eind dit jaar een stadsconcept in Rotterdam. De winkel komt in de plaats van een Marqt-vestiging in de wijk Hillegersberg. 

"Ik geloof dat een stadsconcept de toekomst heeft en dat wij op kleinere oppervlaktes een complete supermarkt neer kunnen zetten", zegt Marcel Huizing, directeur van Dirk. Het is de bedoeling dat de winkel een 'volwaardig pakket aan dagelijkse boodschappen' gaat bieden en tevens gericht is op gemak en de laagste prijs. Eerder zette Dirk al een stadsconcept neer op de Warmoesstraat in Amsterdam.

De gemakswinkel gaat waarschijnlijk eind november open. Dirk kondigde eerder ook aan nog twee winkels te openen, in Assen en Emmen. In een interview op RetailTrends vertelde Albert Voogd, directeur van Dirks moederbedrijf Detailresult, afgelopen dinsdag dat ook voor de DekaMarkt-winkels gekeken wordt naar de mogelijkheden voor een stadsconcept. 

Reacties 3


T A 3 sep, 10:20

Concept van Spar?


Reinder Koornstra 3 sep, 11:40

Haha, iedereen doet natuurlijk of hij ‘het zwarte garen’ heeft uitgevonden, maar bijna elke supermarktformule heeft wel een ‘city-formule’ ontwikkeld. De Spar voorop, maar steeds meer formules beginnen aarzelend vestigingen te openen! Die grote supermarkten passen Planologisch ook helemaal niet in het typische aanbod wat klanten daar verwachten! Alleen verhuurders zijn zo weer 2000 m2 kwijt!
Op dit moment is het bezoek aan binnensteden beroerd, en dan wordt dat ook nog positief beïnvloed door die grote supermarkten! Voor fashion blijft niets over!


Mala Chikoe 3 sep, 15:36

Hoi, graag ook Dirk vestigingen in Groningen open!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!