Albert Voogd vertrekt als ceo van Detailresult

Albert Voogd vertrekt als ceo van Detailresult

Albert Voogd vertrekt als ceo bij Detailresult, het moederbedrijf achter de supermarktketens Dirk en DekaMarkt. Hij verlaat het bedrijf per 1 juli. 

Het vertrek van Voogd is het gevolg van de verandering van de operationele en commerciële aansturing van DekaMarkt en Dirk. Dat gebeurt niet meer centraal - bij Detailresult - maar vanuit beide winkelformules, met als doel de formules meer onderscheidend te positioneren. Bart Oprel, cfo van de Detailresult Group is na het vertrek van Voogd de enige bestuurder van het moederbedrijf.

"Onder leiding van Albert Voogd zijn grote stappen gezet in het scherper neerzetten van de beide formules: discount voor Dirk en fullservice voor DekaMarkt", aldus Cees van Rijn, voorzitter van de raad van commissarissen. Voogd was sinds juni 2019 actief bij het supermarktconcern.

Met de oprichting van de Detailresult Group was het uitgangspunt de krachtenbundeling van twee familiebedrijven. Dirk en DekaMarkt hebben samen kunnen profiteren van 'significante schaal- en synergievoordelen'. Het blijkt echter lastig unieke kenmerken van beide formules 'maximaal tot hun recht te laten komen', stelt het concern. De veranderingen moeten deze zomer doorgevoerd zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!