Brillenoorlog krijgt vervolg: EssilorLuxottica in hoger beroep

Brillenoorlog krijgt vervolg: EssilorLuxottica in hoger beroep

EssilorLuxottica gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter in Rotterdam. Die bepaalde eind augustus dat GrandVision geen bedrijfsgevoelige informatie hoeft over te dragen aan de Frans-Italiaanse brillengigant. 

EssilorLuxottica wilde met die informatie aantonen dat het Nederlandse moederbedrijf van Pearle en Eye Wish zich niet aan de gemaakte afspraken heeft gehouden tijdens de coronacrisis. Afspraken die tot stand zijn gekomen tijdens de overnamedeal, waarbij EssilorLuxottica voor 76,7 procent van de aandelen 7,2 miljard euro zou hebben neergelegd. De rechter oordeelde echter dat het Frans-Italiaanse concern met de concurrentie- en bedrijfsgevoelige informatie ‘een onredelijk voordeel zou kunnen genieten’.

Ondertussen heeft GrandVision een arbitragezaak aangespannen tegen de nieuwe eigenaar, omdat de overname op losse schroeven lijkt te staan. Als EssilorLuxottica afhaakt zonder legitieme reden moet het 400 miljoen euro betalen. Daarnaast moet de Europese Commissie de overname nog goedkeuren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!