FNG Nederland maakt doorstart onder Martijn Rozenboom

De Nederlandse merken van het failliet verklaarde FNG, te weten Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso, Steps en Promiss, maken een doorstart onder de FLV Group van Martijn Rozenboom. De ketens worden ondergebracht in de nieuwe holdingmaatschappij NXT Fashion b.v.

“Toen duidelijk werd dat de Nederlandse FNG-merken meegetrokken werden door het faillissement van de Belgische moeder wist ik direct dat ik dat niet wilde laten gebeuren”, aldus Rozenboom. Het bedrijf verdient volgens hem een tweede kans. “Ik ben dus zeer verheugd dat ik de doorstart mag financieren en ben ervan overtuigd dat er een mooie toekomst voor de groep in het vooruitzicht ligt”. 

NXT Fashion b.v. zal worden geleid door een vierkoppige directie van Richard Turk (managing director), Guus Bakker (finance director), Nick Bogaars (buying & supply chain director en Patrick Miami-van der Borden (commercial director). Alle vier directieleden waren reeds betrokken bij FNG.

Met de nieuwe eigenaar wil NXT Fashion naar eigen zeggen ‘een versnelling maken met de reeds ingezette koers rond data-driven en digitale retail’. Zo worden ‘diverse digitale groei-initiatieven’ uitgerold om de marktpositie van de Nederlandse modemerken internationaal te versterken. De komende weken worden keuzes gemaakt omtrent het winkelportfolio en de organisatie op het hoofdkantoor, aldus de directie.

Oude bekende
Martijn Rozenboom is een 'oude bekende' van FNG. Hij kent het bedrijf goed en was eerder onder meer betrokken bij de overname van Miss Etam. Door zakenblad Quote werd hij eerder bestempeld als 'mislukte bedrijvendokter'. "Hij is enkel geïnteresseerd in het opkopen van voorraden of bedrijven in stukjes verkopen", vertelde een sectorgenoot. Eerder kocht Rozenboom het failliete Op = Op Voordeelshop om daar een doorstart mee te realiseren, maar dat liep op niets uit. Vorig jaar werd hij de nieuwe eigenaar van schoenenketen Dungelmann.

Reacties 16


Willem Jansen 4 sep, 11:53

Dit is toch ongelofelijk. Zelfde waardeloze management en Rozenboom... Volgend jaar weer de fles op... Personeel kan beter hard wegrennen!


Robert van Ommen 4 sep, 12:26

Welke bedrijven heeft de dokter Martijn Rozenboom succesvol laten doorstarten? Heeft iemand een top 5? Hij inderdaad een bedrijvendokter maar dan wel gespecialiseerd in euthanasie. Hij is niet geinteresseerd in retail & personeel maar alleen in voorraden, vastgoed en merken rechten. Als euthanasie dokter verdiend Rozenboom goed geld en dat is zijn goed recht in een vrije economie, het is alleen zo sneu voor het personeel die weer hoop ziet in een bedrijf waar ze vaak jaren ziel en zaligheid hebben gestopt.
Curator houdt geen rekening met personeel of het voortbestaan van een bedrijf, die is er om zoveel mogelijk geld voor de schuldeisers te krijgen.
Ik wens al het personeel heel veel sterkte in de komende tijd. Kies voor jezelf dat doet iedereen in deze situatie als het om geld gaat.


Elaine de Jager 4 sep, 12:34

Toch een tip voor Rozenboom: Doe een kleine peiling onder weggelopen en ziekgemeld personeel ivm bovenmatig hoog personeelsverloop olv huidige manager in de afgelopen jaren. Uiterst leerzaam!


Cees Janssen 4 sep, 12:54

Rozenboom en een spoor van vernieling en ellende... Verloochend z’n eigen afkomst en familie! De man is zwaar alcoholist en levensgevaarlijk. Gaat enkel voor z’n eigen genot. De man leeft nu weer op de creditcards van de volgende failliete bv. En de banken tuinen er weer in.. sterkte allemaal.


Ken Rogers 4 sep, 13:01

Is dit de nieuwe toekomst of idd de verdere ondergang...? Moet men niet met vers bloed verder en de Rozenboom dokter samen met het oude management en hun niet werkende oude strategie en oude retail gedachten (lees mensen ) plaats laten maken voor andere? Misschien is Retail toe aan iets nieuws ...


Joost Kriek 4 sep, 13:05

Tweede kans? Het is al de derde kans! Het ligt niet aan de winkels zelf, ze hebben actuele mode voor een goede prijs en de webshops zijn ook prima. Het is puur dat het middensegment geen bestaansrecht meer heeft. De middenklasse gaat net zo lief naar de Primark of anders Bijenkorf.


Joey Versteegh 4 sep, 13:39

Martijn Rozenboom gaat enkel uitverkopen en sluiten zoals hij altijd doet. Over twee maanden is het over voor al deze winkels.


x x 4 sep, 14:38

Vergeten toe te voegen dat het toen Gaastra en McGregor betrof


Henk Eishoorn 4 sep, 16:09

Tja, normaal zou ik zeggen "geef hem een kans". Maar in dit geval begrijp ook ik niet dat curator en banken in zee gaan met deze meneer. Was er dan helemaal geen serieuze partij te vinden voor deze clubs? Het management laat zich nu ook gebruiken en loopt nog risico's ook want dit gaat naar mijn mening wederom kopje onder en waarschijnlijk met een hoop gedoe....Waar is de familie Korijn gebleven?


O. Bol 4 sep, 19:08

Nota bene dezelfde(!) curator Florent als indertijd McGregor, Gaastra, Adam; schokkend dat een bedrijf zo aan de haaien gevoerd kan worden! Tip aan het personeel: trap niet in de mooie woorden van Martijn Rozenboom en z’n schandknaapjes Rens van der Schoor, Tim Everts en Sharim Elzas; de boel wordt volledig gestript. Scenario? Keihard onderhandelen met pandeigenaren en vervolgens andere de schuld geven van het mislukken, en dan alsnog liquideren.


Dennis van Wieren 4 sep, 20:36

Overgenomen door FLV Management BV. Volgens de KVK is die weer eigendom van FLV Group Holding AG gevestigd in Zwitserland, laatste deponering kvk js 2015? Schimmig gedoe allemaal ik vertrouw het totaal niet. Alle FNG medewerkers heel veel sterkte toegewenst


P G 4 sep, 21:53

Het is een diep trieste dag voor de medewerkers van Fng . Zijn ze blij dat er een nieuwe eigenaar is maar blijkt het de euthanasie bedrijven dokter te zijn
Begrijp niet dat de curator hier in getrapt is. Dit stinkt enorm. Personeel en de suppliers zijn weer de dupe en dit wordt gewoon een leeg verkoop.
“Martijns prijzenpaleis “ Zonde dat ze miss etam en Claudia stater niet aan een andere bieder gunden . Terwijl er veel betere partijen mee bezig waren.
Vanuit Azië weet ik dat er nu belachelijke biedingen worden gedaan op de stock die er nog is. Diep triest dat dit kan.
Maw er wordt weer een enorm bloedbad aangericht en dit is totaal niet goed voor de Nederlandse textiel branche . Door dit soort praktijken krijgt Nederland een zeer slechte naam in de branche in Azië Turkije etc


Mick dark 4 sep, 22:10

Heb in het verleden te maken gehad met deze Martijn, hij doet waar hij goed in is. Het is een. Markt. Het probleem ligt naar mijn mening ligt het bij de corrupte curator die alleen maar $ tekens ziet. Toekomst visie nul, nul.


Chris Van Wesemael 6 sep, 20:55

Dit wijst m.i. op twee mogelijke scenario's. 1. Curatoren roken snel geld. Want anders zou men hier wel wat meer tijd hebben gestoken in de zoektocht naar een echt nieuwe en degelijke overnemer. 2. Curatoren hebben snel gezien dat een lijk niet meer gereïncarneerd kan worden en kozen ervoor te "rapen wat er te rapen viel".


A De man 21 sep, 19:06

We zijn als oud vuil op straat gezet.
Vies spelletje is er gespeeld 20 30 35 jaar in dienst maak niet uit.
Mensen worden eruit gezet omdat hun kwalijk word genomen dat ze kanker hebben.
Mv N mv A en meneer A jullie zijn echte schoften.
Wil niet eens meer voor dit klote bedrijf werken stelletjes narcisten.


Anne Winter 9 okt, 17:18

Best triest dat zulke aasgieren nog steeds actief kunnen zijn. Deze gasten denken de een zijn dood is de ander zijn brood. Bah!!!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!