De Nederlandse merken van het failliet verklaarde FNG, te weten Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso, Steps en Promiss, maken een doorstart onder de FLV Group van Martijn Rozenboom. De ketens worden ondergebracht in de nieuwe holdingmaatschappij NXT Fashion b.v.

“Toen duidelijk werd dat de Nederlandse FNG-merken meegetrokken werden door het faillissement van de Belgische moeder wist ik direct dat ik dat niet wilde laten gebeuren”, aldus Rozenboom. Het bedrijf verdient volgens hem een tweede kans. “Ik ben dus zeer verheugd dat ik de doorstart mag financieren en ben ervan overtuigd dat er een mooie toekomst voor de groep in het vooruitzicht ligt”. 

NXT Fashion b.v. zal worden geleid door een vierkoppige directie van Richard Turk (managing director), Guus Bakker (finance director), Nick Bogaars (buying & supply chain director en Patrick Miami-van der Borden (commercial director). Alle vier directieleden waren reeds betrokken bij FNG.

Met de nieuwe eigenaar wil NXT Fashion naar eigen zeggen ‘een versnelling maken met de reeds ingezette koers rond data-driven en digitale retail’. Zo worden ‘diverse digitale groei-initiatieven’ uitgerold om de marktpositie van de Nederlandse modemerken internationaal te versterken. De komende weken worden keuzes gemaakt omtrent het winkelportfolio en de organisatie op het hoofdkantoor, aldus de directie.

Oude bekende
Martijn Rozenboom is een 'oude bekende' van FNG. Hij kent het bedrijf goed en was eerder onder meer betrokken bij de overname van Miss Etam. Door zakenblad Quote werd hij eerder bestempeld als 'mislukte bedrijvendokter'. "Hij is enkel geïnteresseerd in het opkopen van voorraden of bedrijven in stukjes verkopen", vertelde een sectorgenoot. Eerder kocht Rozenboom het failliete Op = Op Voordeelshop om daar een doorstart mee te realiseren, maar dat liep op niets uit. Vorig jaar werd hij de nieuwe eigenaar van schoenenketen Dungelmann.