'Schaf betaald parkeren in de kleinere steden af'

'Schaf betaald parkeren in de kleinere steden af'

Schaf het betaald parkeren in kleinere steden af. Daarvoor pleit country director Remko Berkel van Specsavers Nederland in de RetailTrends Podcast.

"Het werkt gewoon een drempel op. We zien het in de praktijk: op het moment dat er betaald parkeren wordt ingevoerd, lopen de klantenstromen terug", aldus Berkel. "Als we de de binnensteden en de middelgrote steden leefbaar willen houden, dan is de beste investering volgens mij om het betaald parkeren af te schaffen. Dan heb ik het niet over de binnenstad van Amsterdam - dat is wat anders - maar in de kleinere steden voegt het weinig toe. Per saldo verlies je er klandizie."

Berkel vertelt in de podcast over zijn start als accountant bij PwC, zijn internationale avonturen bij GrandVision en over de ontwikkeling van Specsavers van discount disrupter naar kwaliteitsketen met een hoge medische focus. Ook gaat het over de opkomst van nieuwe online disrupters en hoe Specsavers marktleider kon worden in de moeilijke audicienmarkt.

Zie ook: Gratis parkeren, helpt dat de winkelier?

Reacties 7


Serge Den Belg 15 sep, 20:38

Zou hier in België ook gerust mogen. Kleine en middelgrote Steden zouden heropleven. Geen dure centrummanager of dure events meer nodig om volk naar de stad te trekken


huub Van Tijel 16 sep, 00:01

Parkeerbeleid moet vooral veel slimmer worden. Door bijvoorbeeld 1e uur gratis te laten parkeren verdient de gemeente uiteindelijk meer omdat de bezoeker zo een "deal" weet te waarderen. En vervolgens vaker komt en langer blijft. Er zijn nog meer sturende mogelijkheden als bijv tijdens de markt gratis parkeren. Maar helemaal gratis is niet altijd in belang ondernemers. Je krijgt langparkeerders, en bezoekers die niet meer gericht komen. En vervolgens niet of nauwlijks bij de ondernemers spenderen. Voor echte klanten is er dan geen of te weinig plek over. Want er is altijd te weinig parkeerruimte in het centrum, je moet dat goed verdelen.


Theo Terdu 16 sep, 10:10

2 uur gratis parkeren is vaak een prachtig timeslot om klanten te werven, te binden en te voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt.


ger boer 16 sep, 10:15

Ik ben het er mee eens , die lokale overheden hebben de afgelopen jaren flink de zakken lopen te vullen met de verhogingen van parkeergelden en ozb. Maar als het gratis parkeren wordt wat ik toe juich dan zijn de dichtstbijzijnde parkeerplekken al voor openingstijd vol omdat winkel personeel dan hun auto daar gaat parkeren. Je ziet nu al een verschuiving met de boodschappen dat er al vele stadsbewoners zijn die in de omliggende dorpen hun inkopen gaan doen omdat daar gratis parkeren is.


Gideon G 16 sep, 11:51

Daluren doordeweeks (ochtend) bijvoorbeeld gratis, eerste en/of 2e uur gratis. Achteraf betaald parkeren heeft ook de voorkeur, zodat de bezoeker geen stress heeft.


Sebastiaan V 16 sep, 14:49

Laat retailers het weer de moeite waard worden om parkeergeld te betalen. Afschaffing parkeergeld zal niet de binnenstad redden.


Jan Janssen 17 sep, 10:55

Helemaal afschaffen van betaald parkeren zal de gemeente niet op prijs stellen, die raakt dan immers een fors deel van haar inkomsten kwijt. Maar een tussenvorm werkt wel. In de plaats waar ik woon kun je de eerste 2 uur gratis parkeren, en dat werkt uitstekend.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!