EasyToys mag van KNVB geen hoofdsponsor worden van FC Emmen

EasyToys mag van KNVB geen hoofdsponsor worden van FC Emmen

EasyToys, een webwinkel gespecialiseerd in seksspeeltjes, mag van de KNVB geen hoofdsponsor worden van FC Emmen. Volgens de voetbalbond staan de reglementen dat niet toe.

De KNVB wijst op een artikel uit het sponsorreglement waarin onder meer staat dat de sponsor niet in strijd mag zijn 'met de goede smaak of het fatsoen'. Bij EasyToys is daar volgens de bond sprake van. In een verklaring noemt de KNVB 'het niet gepast dat supporters ongevraagd geconfronteerd worden met een reclame-uiting die (direct of indirect) in verband kan worden gebracht met de seksindustrie'.

Directeur Eric Idema van EasyToys, onderdeel van EDC Retail, is enorm teleurgesteld. "We beraden ons, in nauw overleg met FC Emmen, op vervolgstappen. Voor ons was de samenwerking een logische keuze. Wij zijn twee succesvolle bedrijven uit dezelfde regio en voelen ons sterk verbonden met deze club die net als wij op het hoogste niveau spelen. We zien dan ook het probleem niet", zegt de in Drenthe woonachtige Idema volgens het Dagblad van het Noorden.

Zie ook: Van aardappelverwerker tot grote speler in de erotiekbranche

Reacties

FC Emmen "genaaid" door de KNVB en dat in een tijd dat er toch al niet rijen van 10 aan sponsors opgesteld staan

Geplaatst door HORACE Kuperus op 17 september 2020 om 10:19

Seksindustrie? Het is een bedrijf in speeltjes, toch geen bordeel. Het toont duidelijk weer de belachelijke behoudendheid van de KNVB.

Geplaatst door James Cooper op 17 september 2020 om 10:34

Haha mooi toch dat dit tijdens de bestuursvergadering wordt besproken en men het heeft over 'fatsoen en goede smaak' en dat een bedrijf met heel erg veel klanten in Nederland niet zou passen bij de voetbal fans. Waarschijnlijk zijn heel veel van deze klanten voetbal fan en misschien zijn stiekem de hoge heren van de KNVB ook wel klant. Oh nee dat heb ik natuurlijk fout want deze heren hebben smaak en goed fatsoen. Ik moest er om lachen.

Geplaatst door Sander Westland op 17 september 2020 om 10:36

Wat een bekrompen en puriteinse houding van de KNVB. Zolang dit bedrijf zich houdt aan de wet en haar uitingen niet aanstootgevend zijn dan is er miz niets aan de hand. De tv reclame van Easy Toys geeft aan dat er niets op aan te merken is. Een bedrijf gooit toch zijn goede naam en reputatie niet te grabbel. Gun FC Emmen haar sponsor KNVB. Of zijn jullie echt seksloze wezens Die niet weten wat er in de wereld te koop is?

Geplaatst door Rob van Amelsfoort op 17 september 2020 om 11:44

Tja, dikke oude mannen waarschijnlijk. Maar bier sponsoren mogen wel.... Vreemd hoor!

Geplaatst door Erwin Verbruggen op 17 september 2020 om 13:09

Fatsoen en goede smaak. Hoe schrijf je dat in het Wit Russische en Quatarees?

Geplaatst door jeroen jansen op 17 september 2020 om 17:34

Dit was een kans om toe te geven dat ze openstaan voor een nieuw tijdperk. Sex onder mannen is toch al geen issue meer bij de KNVB? Daar strijden ze al jaren voor. Maar erotische speeltjes doet ze ongemakkelijk bibberen in Zeist.

Geplaatst door Rolf Koot op 18 september 2020 om 02:00

Laatste nieuws

RetailTrends