EasyToys, een webwinkel gespecialiseerd in seksspeeltjes, mag van de KNVB geen hoofdsponsor worden van FC Emmen. Volgens de voetbalbond staan de reglementen dat niet toe.

De KNVB wijst op een artikel uit het sponsorreglement waarin onder meer staat dat de sponsor niet in strijd mag zijn 'met de goede smaak of het fatsoen'. Bij EasyToys is daar volgens de bond sprake van. In een verklaring noemt de KNVB 'het niet gepast dat supporters ongevraagd geconfronteerd worden met een reclame-uiting die (direct of indirect) in verband kan worden gebracht met de seksindustrie'.

Directeur Eric Idema van EasyToys, onderdeel van EDC Retail, is enorm teleurgesteld. "We beraden ons, in nauw overleg met FC Emmen, op vervolgstappen. Voor ons was de samenwerking een logische keuze. Wij zijn twee succesvolle bedrijven uit dezelfde regio en voelen ons sterk verbonden met deze club die net als wij op het hoogste niveau spelen. We zien dan ook het probleem niet", zegt de in Drenthe woonachtige Idema volgens het Dagblad van het Noorden.

Zie ook: Van aardappelverwerker tot grote speler in de erotiekbranche