INretail pleit voor mondkapjesplicht in winkels

Een mondkapjesplicht in alle winkels werkt beter dan een dringend advies om mondkapjes te dragen. Dat zegt directeur Jan Meerman van branchevereniging INretail.

Het is volgens Meerman niet aan ondernemers om klanten te weren. "Wij gaan geen mensen weigeren", zegt hij tegen het AD. "Ook niet bij de deur. Door het advies van het kabinet om in winkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag mondkapjes te dragen, ontstaat willekeur. De ene winkelier zal er streng op handhaven, de ander juist weer niet."

Volgens Meerman snappen klanten er zo niets meer van en leidt het alleen maar tot discussies. Een mondkapjesplicht is in elk geval duidelijk, zegt hij. "In het buitenland werkt het ook."

De Bijenkorf gaat klanten in zijn warenhuizen in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Rotterdam verplichten een mondkapje te dragen. Speciaal daarvoor aangestelde veiligheidscoördinatoren zien hier bij de deur op toe, zegt een woordvoerder tegen het ANP. Bezoekers die geen mondkapje bij zich hebben, krijgen er dan gratis eentje uitgereikt. Ketens als HEMA en Blokker stellen mondkapjes niet verplicht. Ook de supermarktbranche laat klanten die geen mondkapje dragen gewoon binnen.

Reacties 5


Antwan Koerkamp 29 sep, 16:34

Welk buitenland werkt het ook? Geloof mij maar mondkapje voor de fashion retail werkt omzet drukkend.

Lekkere branche organisatie dit...


Edwin Luiks 29 sep, 17:05

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Edwin Luiks 29 sep, 17:08

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Joost Kriek 29 sep, 17:34

Users boven mij begrijpen de heer Meerman verkeerd. Nu heb je constant discussie in de winkel en krijg je van alles naar je hoofd gegooid, van voor en tegenstanders. Als de overheid het verplicht stelt is er in ieder geval duidelijkheid en hoeft het winkelpersoneel zich niet als coronapolitie te gedragen. Niemand ‘wil’ een mondkapje.


René db 29 sep, 21:56

Idioot idee dat het personeel verplicht kan worden een mondkapje te dragen, zeker de jongeren willen niet meer in een winkel werken met deze belemmering en het is ook nog eens enorm schadelijk voor je luchtwegen als je langer dan drie uur achter elkaar een mondkapje moet dragen. Leegloop van klanten en personeel, bizarre beslissing, maar de middenstand valt toch langzaam om dit jaar

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!