Het beste van RetailTrends: week 41

Het beste van RetailTrends: week 41

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Gaat de retail in de binnenstad weer van COVID herstellen (en wat is daarvoor nodig?)
Er zijn al verschillende impactstudies uitgevoerd naar het effect van de COVID-maatregelen op het winkelvastgoed. Zoals die van Colliers, RetailSonar, Locatus, Retailagenda én de reactie van Strabo op de voorspellingen van de Retailagenda. Het generieke beeld is duidelijk: de impact is er. Meestal negatief, maar soms ook positief. Het is echter wél de vraag hoe groot die impact structureel is, of deze dramatische vormen aanneemt en/of dat er misschien ook kansen en aanknopingspunten voor herstel zijn. 

Waarom heel Nederland straks van HiFi Klubben heeft gehoord
Het van oorspong Deense HiFi Klubben heeft dertien winkels in Nederland en toch hoor je relatief weinig van deze specialist in beeld en geluid. Het aantrekken van franchisers en uitbreiden van het winkelbestand moeten hier verandering in brengen. “Het is tijd dat we Nederland verder gaan veroveren”, vertelt countrymanager Hans Peter Rietveld

Hoe komen MS Mode en America Today door de coronacrisis?
2019 was voor MS Mode een jaar om snel te vergeten. Waar het coole broertje America Today stabiel bleef, eindigde de damesmodeketen flink in de min. Dit jaar zou alles beter worden. Maar toen kwam het coronavirus... Hoe nu verder?

Negen keer retailen voor een betere wereld
De vierde editie van Changemakers in Retail vond in een bijzondere setting plaats. In een lege zaal, maar met honderden digitale bezoekers. Een gevolg van de coronacrisis, die misschien wel extra de vraag oproept of we onze manier van leven en consumeren niet drastisch moeten aanpassen.

Kan Wibra het in België toch nog redden?
Het doek is gevallen voor Wibra in België. De rechtbank keurde het voorstel af om met 36 van de 81 winkels door te gaan. Is dit na veertig jaar het definitieve einde of is er bij de zuiderburen nog toekomst voor de Nederlandse keten?

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!