United Wardrobe overgenomen door platform Vinted

United Wardrobe wordt overgenomen door de Litouwse online marktplaats voor tweedehandsartikelen Vinted. Met de overname wordt Vinted de grootste online markt voor vintagekleding in Nederland. 

De twee platformen worden vanaf deze week geleidelijk aan geïntegreerd en gebruikers kunnen hun United Wardrobe-account vanaf nu overzetten. In 2019 haalde Vinted, dat nu ruim een jaar actief is in ons land, 128 miljoen euro groeigeld op om uit te breiden in Europa. Inmiddels is Vinted actief in twaalf landen.

United Wardrobe's ceo Sjuul Berden, coo Maud Behaghel en cto Thijs Slijkhuis nemen een leidende rol aan en zullen zich focussen op het versnellen van de uitbreiding naar nieuwe markten. Het bedrijf blijft gevestigd in Utrecht. "Het is altijd ons doel geweest om kopers en verkopers samen te brengen op één centrale Europese marktplaats", aldus Berden. Welk bedrag met de overname van United Wardrobe gemoeid is, wordt niet bekendgemaakt.   

Voormalig RetailRookie United Wardrobe werd opgericht in 2014 door een drietal Wageningse studenten. Het idee: kleding die in iemands kast 'over is' matchen aan iemand die op zoek is naar items om zijn kledingkast aan te vullen. Het platform heeft inmiddels ruim vier miljoen gebruikers in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. 

Uit cijfers van de Kamer van Koophandel bleek vorige week nog dat het aantal tweedehandskledingwinkels in Nederland fors stijgt.

Zie ookHoe Vinted van tweedehands een eerste keuze wil maken

Reacties 8


Charles Peeters 27 okt, 10:36

Het idee van UW was sympathiek. Ik heb ooit United Wardrobe gebruikt om wat kleding te verkopen, het was duur, het aanbod was schraal en de opties om te communiceren en verzenden waren niet optimaal.
Vinted daarentegen is het beste wat ik ooit ben tegengekomen. Aanbod, prijs, logistieke opties, communicatie, bieden, foto's uploaden, advertenties aanmaken. Alles werkt geweldig.


Maaike De Paayke 27 okt, 16:07

Erg jammer dat UW stopt, ik heb hier aardig wat kleding en vooral schoenen kunnen verkopen. Maar je zag dit al aankomen, Vinted pakt uit met gelikte spotjes op tv dankzij een enorm budget van investeerders en United Wardrobe was te klein om hier iets tegen te beginnen. Ik durf alleen mijn collectie merkschoenen niet via Vinted te verkopen, het is algemeen bekend dat als een koper een aankoop betwist jij als verkoper geen geld krijgt en je waar ook kwijt bent. Google maar eens: https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5017586/kaya-opgelicht-vinted


Charles Peeters 27 okt, 18:18

@Maaike: :United Wardrobe is verslagen op gebruiksvriendelijkheid en prijsvriendelijkheid, en niet met gelikte spotjes. Verder is dat oplichtingsverhaal over die dure sneakers niet representatief voor hoe het op die app eraan toegaat. Vinted houdt het geld (voor de verkoper) vast tot de koper tevreden is. De sneakers kunnen gewoon retour als de koper niet ze niet wil.


Maaike De Paayke 27 okt, 18:31

Even copy/paste van RTL nieuws: Op reviewsite Trust Pilot en klachtenplatform Klachtencompas komen berichten binnen van gedupeerden die na het verzenden van hun kleding nooit geld hebben ontvangen. Zij zijn niet alleen hun geld, maar ook hun kleding kwijt.
Neppe schoenen
Kaya Grandia weet er alles van. Zij werd zelf slachtoffer nadat ze haar Adidas Yeezy's voor 280 euro verkocht aan een vrouw uit Frankrijk. "Ik heb de schoenen opgestuurd, inclusief bon en de originele doos. Maar toen de vrouw ze had ontvangen, zei ze dat de sneakers niet echt waren. Ze stuurde me foto's van neppe exemplaren", vertelt Kaya aan EditieNL.


Charles Peeters 27 okt, 21:12

@Maaike Je reactie op het nieuwsbericht over United Wardrobe en Vinted zijn volstrekt nutteloos. Het lijkt me beter dat je jouw problemen met Vinted op je Hyves zet of bespreekt in de app-groep met je schoonmoeder.


Christina Hurkmans 28 okt, 04:53

Werk je er zelf, Charles?


Hennie Meijer 28 okt, 09:41

Charles werkt bij WC eend....!


Maaike De Paayke 29 okt, 08:57

@Charles Ik weet niet waarom ik deze bittere reactie heb verdiend. Omdat ik mijn punt duidelijk maak en jouw standpunt daarmee ontkracht? Er zijn gewoon veel Vinted gebruikers die hun Nike & Adidas sneakers zijn kwijtgeraakt door dit bedrijf. Reden voor mij om dit vanaf nu via consignatie bij lokale fysieke sneakerwinkels te gaan doen. Wat wel jammer is want het gaat ten koste van mijn marge.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!