United Wardrobe wordt overgenomen door de Litouwse online marktplaats voor tweedehandsartikelen Vinted. Met de overname wordt Vinted de grootste online markt voor vintagekleding in Nederland. 

De twee platformen worden vanaf deze week geleidelijk aan geïntegreerd en gebruikers kunnen hun United Wardrobe-account vanaf nu overzetten. In 2019 haalde Vinted, dat nu ruim een jaar actief is in ons land, 128 miljoen euro groeigeld op om uit te breiden in Europa. Inmiddels is Vinted actief in twaalf landen.

United Wardrobe's ceo Sjuul Berden, coo Maud Behaghel en cto Thijs Slijkhuis nemen een leidende rol aan en zullen zich focussen op het versnellen van de uitbreiding naar nieuwe markten. Het bedrijf blijft gevestigd in Utrecht. "Het is altijd ons doel geweest om kopers en verkopers samen te brengen op één centrale Europese marktplaats", aldus Berden. Welk bedrag met de overname van United Wardrobe gemoeid is, wordt niet bekendgemaakt.   

Voormalig RetailRookie United Wardrobe werd opgericht in 2014 door een drietal Wageningse studenten. Het idee: kleding die in iemands kast 'over is' matchen aan iemand die op zoek is naar items om zijn kledingkast aan te vullen. Het platform heeft inmiddels ruim vier miljoen gebruikers in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. 

Uit cijfers van de Kamer van Koophandel bleek vorige week nog dat het aantal tweedehandskledingwinkels in Nederland fors stijgt.

Zie ookHoe Vinted van tweedehands een eerste keuze wil maken