Inkoopbedrijf kledingketen Miller & Monroe ook failliet

Inkoopbedrijf kledingketen Miller & Monroe ook failliet

Vidrea Buying, het inkoopbedrijf van de failliete modeketens Miller & Monroe en Witteveen, is door de rechtbank in Utrecht failliet verklaard. 

Het inkoopbedrijf van de modeketens viel in 2019 buiten het faillissement van Vidrea Retail, het moederbedrijf van Miller & Monroe en Witteveen dat in handen was van Lex Hes. Dat Vidrea Buying nu ook op de fles gaat, is volgens RTL Nieuws het gevolg van het omvallen van Hes' winkelketens en het juridische conflict met de curatoren waar hij nadien in terechtkwam. Curator van Vidrea Buying, Victor Kruit was woensdagochtend niet bereikbaar voor een reactie. 

Vidrea Buying en de curatoren zouden diverse claims bij elkaar hebben neergelegd. Het inkoopbedrijf zou geld hebben geleend van de winkelketen, maar ook weer geld tegoed door kledingverkopen. De curatoren zouden in januari dit jaar al faillissement voor Vidrea Buying hebben aangevraagd, maar dat werd door de rechtbank afgewezen door onduidelijkheid over de claims. 

Het faillissement leidt niet tot banenverlies, omdat het financieringsbedrijf geen personeel bezit. Evenmin vallen er winkels onder het bedrijf. "Voor zover ik begrijp had het niet eens een eigen bankrekening", aldus Kruit tegen RTL.

 

 

 

Reacties 1


Reinder Koornstra 28 okt, 12:48

Ben ik nou de enige die zich afvraagt waarom dit nieuws is?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!