Rozenboom telde 7,8 miljoen euro neer voor FNG-merken

Rozenboom telde 7,8 miljoen euro neer voor FNG-merken

Martijn Rozenboom telde ruim 7,8 miljoen euro neer voor Miss Etam en andere Nederlandse merken van de failliete modegroep FNG. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van curator Kees van de Meent.

Rozenboom nam de ketens begin vorige maand over. Behalve om Miss Etam ging het om Steps, Expresso en Claudia Sträter. Rozenboom kwam volgens de curator met het beste bod. Andere partijen slaagden er niet in geld los te krijgen bij de bank. "Ook is nadrukkelijk onderzocht of het mogelijk was om afzonderlijke biedingen op delen als een kralenketting aaneen te rijgen. Ook dat bleek uiteindelijk niet haalbaar."

Uit het verslag blijkt dat de winkels van Miss Etam de afgelopen twee jaar goed draaiden. Vorig jaar werd op een omzet van ruim honderd miljoen euro bijna negentien miljoen euro winst geboekt. Het jaar ervoor bedroeg de winst ruim 17,5 miljoen euro, op een omzet van bijna 93 miljoen. Het onderdeel Miss Etam Services, dat volgens het financieel verslag onder meer adviezen verstrekte en personeels- en administratieve diensten leverde, leed beide jaren bijna zestien miljoen euro verlies.

De winkels van Claudia Sträter en Expresso, die inmiddels zijn doorverkocht aan de Van Uffelen Groep, deden het ronduit slecht. Claudia Sträter leed vorig jaar ruim 4,2 miljoen euro verlies, waar het een jaar eerder 1,3 miljoen in het rood stond. Expresso eindigde vorig jaar ruim 3,7 miljoen euro in de min, tegen een negatief resultaat van 1,8 miljoen het jaar ervoor. Van Steps zijn geen resultaten bekend.

Het faillissement van FNG Nederland volgde op het bankroet van de Belgische onderdelen. FNG had de afgelopen jaren door een reeks overnames, al dan niet met schimmige constructies, een enorme schuldenlast opgebouwd. Zo werd voor omgerekend 229 miljoen euro het Zweedse e-commercebedrijf Ellos ingelijfd. Daar kwam vorig jaar een slecht vierde kwartaal overheen en door de coronacrisis liep FNG nog eens vijftig miljoen euro omzet mis, staat in het verslag. Justitie in België doet onderzoek naar misstanden bij FNG. De drie oprichters en twee advocaten zijn als verdachten aangemerkt.

Reacties 3


John Nijsten 30 okt, 13:06

Het gaat simpel om de netto winkelbijdrage of bruto winkelbijdrage. Uiteindelijk gaat het om de netto winkelbijdrage dus na aftrek overhead. Dus geen of minimale winst.


Machiel R 30 okt, 09:56

Dat is geen uitzondering Joost. Gebeurt bij vele grote jongens met meerdere brands.


Joost Kriek 29 okt, 17:59

Dus je plaatst je personeels en administratiedienst in een andere B.V. en doet dan net alsof je winst heb gemaakt?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!