Duitse tak Esprit krijgt groen licht voor herstructurering

Het herstructureringsplan voor de zes Duitse dochterondernemingen van Esprit is goedgekeurd door de rechtbank van Düsseldorf. De Duitse tak van de moderetailer vroeg eind maart bescherming van crediteuren aan wegens de impact van de coronacrisis. 

De herstructurering, waarbij een groot deel van de schuldenlast wordt kwijtgescholden, wordt naar verwachting eind november afgerond. Daarna hoopt Esprit naar eigen zeggen weer normaal te kunnen opereren. Het management laat weten zich nu met name te zullen focussen op 'het versterken van de positie van Esprit als betaalbaar premium lifestylemerk, klantgerichtheid, productkwaliteit en duurzaamheid'. Ceo Anders Kristiansen noemt de eerste resultaten van de herstructurering 'veelbelovend'.

Esprit noteerde over het boekjaar 2019/2020 zijn grootste verlies ooit. De omzet daalde met ruim 23 procent, zo’n 440 miljoen euro. De modeketen wijt zijn problemen grotendeels aan de crisis, maar had het daarvoor ook al moeilijk. Zo kwam het bedrijf vorig jaar uit op een verlies (voor belastingen) van zo’n 225 miljoen euro. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!