Q-Park geeft korting op parkeertarieven op bepaalde tijdstippen en bij een parkeertijd van maximaal drie uur. Het bedrijf werkt samen met INretail om het winkelbezoek beter over de dag te verspreiden.

Wie maximaal drie uur parkeert en tussen 10 en 12 uur binnenrijdt, krijgt tot vijftig procent korting op het parkeertarief. Om de korting te krijgen, moeten klanten vooraf reserveren op de website van Q-Park. “Via deze samenwerking kunnen we winkelbezoek tijdens de rustige ochtenduren stimuleren”, aldus Frank van der Heide, manager retailtransitie & innovatie bij INretail. “Spreiding van het bezoek aan de binnenstad is in deze tijd een effectieve maatregel voor veilig winkelen.”

De actie loopt tot 22 januari en geldt voor 23 parkeergarages in twaalf steden, waaronder Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven. Daarnaast stelt Q-Park via INretail een beperkt aantal speciale abonnementen met korting ter beschikking voor retailmedewerkers.

De Nederlandse binnensteden maken zich op voor een mogelijk druk Sinterklaasweekend. Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam besloot donderdag de koopavond op vrijdag drastisch in te korten, maar kwam na felle kritiek vanuit de gemeenteraad terug op zijn besluit