Libris haalt complotboeken uit webshop

Libris weert voortaan complotboeken, zoals die over QAnon, uit zijn webshop. Dat heeft de keten besloten na vragen van NRC

Op de website van de boekwinkelketen werden meerdere titels aangeboden waarin de complottheorie QAnon wordt verspreid. “Dit is foute boel”, reageerde inkoper Jan Peter Prenger tegenover de krant, waarna besloten werd de boeken voortaan te weren. Volgens Prenger kan de complotbeweging, waarvan de volgers geloven in een schaduwregering die onder meer kinderen misbruikt, ‘aanzetten tot gevaarlijke situaties’.

In tegenstelling tot Libris laat Audax weten dat het juist geen boeken wil weren. “Het is de vrijheid van onze klanten om zelf een mening te vormen over de inhoud van boeken.” Dochterbedrijven Bruna en AKO lagen in oktober nog onder vuur wegens de verkoop van complottijdschrift Gezond Verstand.

Bol.com besloot eerder al om boeken met complottheorieën offline te halen. Het gaat inmiddels om honderden titels die door het interne ‘kwaliteitsteam’ en onafhankelijke experts worden onderzocht.

Reacties 1


Kees Fentener 9 dec, 00:32

Persbreidel en sturing op inhoud van het vrije woord zijn punten die voorkomen in een periode waarvan ik dacht dat dit inmiddels al ruim 75 jaar achter ons lag...Helaas zijn we met z’n allen niet veel verder gekomen in al die jaren...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!