Bol.com stopt per direct met adverteren

Bol.com stopt per direct met adverteren

Bol.com stopt direct met het gros van zijn advertenties in Nederland en België op radio, televisie en social media. De webshop vindt 'in deze situatie' niet elke vorm van adverteren meer gepast. 

Een deel van de advertentieruimte die het platform al heeft ingekocht, geeft het weg aan goede doelen. Ook op de website van bol.com zelf gaat het bedrijf niet meer adverteren dan nodig is en zet het zijn dagdeals uit. 

Daarnaast laat bol.com weten prioriteit te geven aan bepaalde producten uit zijn assortiment. Artikelen die corona-gerelateerd zijn (handzeep, mondkapjes) en babyartikelen krijgen voorrang, gevolgd door het assortiment voor de feestdagen (kerstcadeaus en kerstversiering). Andere artikelen krijgen daardoor wellicht een langere levertijd of worden tijdelijk offline gezet.

Bol.com zegt de lokale winkeliers te willen steunen. Daarom komt er net als tijdens de lockdown in België, vorige maand, snel een website waar alle verkopers uit de buurt worden verzameld.

Reacties 1


@ikke weet het .. 15 dec, 20:14

Bij bol.com werken kleinere aantallen mensen dan de aantallen die elkaar ontmoeten in een stadscentrum. Nederland heeft nou eenmaal fysieke spullen nodig, waardoor online het betere alternatief is. Daarbij: bol.com is in Nederlandse handen. Bol.com openhouden blijft beter dan bijvoorbeeld Amazon.de of Amazon.co.uk of iets dergelijks als alternatief te gaan gebruiken.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!