FNV wil supers dicht met kerst, slecht idee volgens Deen

FNV wil supers dicht met kerst, slecht idee volgens Deen

Vakbond FNV pleit voor het sluiten van de supermarkten tijdens kerst. "Dat is nodig om verspreiding van het virus tegen te gaan. En supermarktmedewerkers willen na dit zware jaar kerst met hun dierbaren doorbrengen", aldus Mari Martens, sectorhoofd FNV Handel.

Doordat grote winkelketens er afgelopen weken voor kozen om Black Friday en de koopzondagen door te laten gaan, meent Martens dat deze ketens medeverantwoordelijk zijn voor de tweede lockdown. Nu zijn de supermarkten nog een van de weinige winkels die open zijn. "Die mogen niet het uitje worden van deze kerst." Daarnaast vreest Martens dat het veel te druk wordt in de supers en hij vindt het onverantwoord om de jonge medewerkers met die toeloop op te zadelen. 

In tegenstelling tot de FNV vindt supermarktketen Deen het juist slim om met kerst open te gaan. De retailer doet dat dit jaar voor het eerst. "Om de klanten zoveel mogelijk in de gelegenheid te stellen hun boodschappen in huis te halen, is Deen anders dan andere jaren juist met kerst geopend", aldus algemeen directeur Leendert van Eck. Zo kunnen klanten van de supermarkt hun boodschappen gespreid halen en voorkomt het stress bij het vergeten van enkele producten.

"Natuurlijk was het een zwaar jaar voor onze medewerkers. Maar wij hebben geen problemen om onze winkels te bemannen", stelt Van Eck. "Het werken in de supermarkt betekent ook afleiding voor de veelal jonge medewerkers, vooral nu de scholen gesloten zijn."

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!