Picnic neemt nieuw dc in gebruik

Onlinesuper Picnic neemt in maart het nieuwe distributiecentrum in Berkel en Rodenrijs in gebruik. De opening van het dc stond voor eind dit jaar gepland, maar is door de toename van het aantal bestellingen vervroegd.

"Het gemak van thuisbezorging is meer tot mensen doorgedrongen. Bovendien gaan tijdens de lockdown mensen minder naar buiten", verklaart medeoprichter Michiel Muller de versnelde opening van het dc. "Hierdoor creëren we extra capaciteit waarmee we dagelijks duizenden extra bestellingen kunnen afleveren in Nederland."

Het nieuwe distributiecentrum in Zuid-Holland biedt werkgelegenheid voor vijfhonderd mensen en heeft een oppervlakte van 20 duizend vierkante meter. Daarmee is het samen met het logistieke centrum in Apeldoorn het grootste dc van Picnic. De onlinesuper maakte afgelopen maandag bekend zijn omzet over 2019 te hebben verdubbeld, maar ook het verlies van de retailer loopt op.

Ook supermarktketen Jumbo opende deze week zijn nieuwste hub in het Gelderse Bemmel. Het is de achtste hub voor de supermarkt. Met het nieuwe dc wil Jumbo tegemoetkomen aan de 'groeiende vraag van thuisbezorging'. Naast het logistieke centrum in Bemmel wil Jumbo dit jaar nog acht hubs openen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!