Albert Heijn en Jumbo zien geen extra drukte door avondklok

Albert Heijn en Jumbo zien geen extra drukte door avondklok

Er zijn geen signalen dat de avondklok tot een piek in het aantal bezoekers kort voor sluitingstijd heeft geleid. Het was zaterdag niet drukker dan anders bij de filialen van Albert Heijn en Jumbo, zo laten woordvoerders aan NU.nl weten. 

Door de avondklok, die sinds zaterdag om negen uur ’s avonds ingaat, moeten ook veel supermarkten eerder dicht. Meerdere deskundigen spraken eerder de vrees uit dat dit tot een extra piek in het aantal klanten zou leiden kort voor de sluiting. Daar lijkt dus geen sprake van. Supermarkten moeten sinds zaterdag om uiterlijk kwart voor negen dicht.

Premier Rutte riep consumenten vorige week op meer 's ochtends boodschappen te doen als het rustig is. De avondklok geldt in ieder geval tot en met 9 februari.
 

Reacties 2


Bert Ysfogel 25 jan, 13:13

Ik begreep ook niet zo goed waar die "paniek vandaan kwam. Ik ging ook wel eens tussen 20.00 en 22.00 naar de AH en er liepen amper klanten rond. Als die paar klanten nu 1 of 2 uurtjes vroeger komen moet dat nauwelijks te merken zijn.


B K 25 jan, 13:20

Dus de conclussie die ze daar uitkunnen trekken is dat ze al veel te veel uren per dag open zijn, dus korter open kunnen en minder koaten aan stroom en personeel.

De afgelopen jaren is ook een wedloop geweest van zoveel mogelojk uren open te zijn waardoor de consument totaal verpest is en ook van de kleine winkels verwacht dat die u dagen per week en 16 uur per dag open zijn.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!