Jegen weg bij HEMA, topvrouw Etos volgt hem op

Jegen weg bij HEMA, topvrouw Etos volgt hem op

Saskia Egas Reparaz volgt Tjeerd Jegen op als ceo van HEMA. Dat betekent dat Jegen na zes jaar afzwaait bij de warenhuisketen. Ook de raad van commissarissen wordt opnieuw samengesteld.

Het bericht komt samen met de aankondiging dat de overname van HEMA door Parcom en Mississippi Ventures waarschijnlijk in de eerste week van februari afgerond is. "Er staat een nieuw tijdperk voor de deur, waarin ruimte is voor groei en ontwikkeling. Dit is dan ook een natuurlijk moment om plaats te maken voor nieuw leiderschap", aldus Jegen. Wanneer hij precies vertrekt, is nog niet duidelijk.

Egas Reparaz is afkomstig van Ahold Delhaize, waar zij al jaren aan het hoofd van Etos staat. Ook is zij lid van het Europese leadershipteam van het concern. Ze werkte ruim twintig jaar voor Ahold Delhaize. Egas Reparaz wordt de eerste vrouwelijke ceo van HEMA.

Pieter Haas wordt aangesteld tot nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen. Haas werkte eerder achttien jaar voor MediaMarktSaturn en Metro. Hij vervangt Wilco Jiskoot die, net als Ronald van de Vis, als lid van de RvC bij HEMA betrokken blijft. Ton van Veen (Mississippi Ventures) en Bas Becks (Parcom) nemen ook plaats in de raad van commissarissen van de warenhuisketen.

Lees ook: Wie is de nieuwe topvrouw van HEMA?

Reacties 2


Wil Wel 26 jan, 11:50

Eindelijk is ie weg.


C M 26 jan, 14:23

@wil wel; want?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!