Meerdere grote modeketens doen hun deuren niet open voor click & collect. Het gaat onder meer om H&M, Zara, de Bijenkorf en WE Fashion. Een goedwerkende webshop is voor deze retailers voldoende, dat blijkt uit een rondgang van de NOS

"We hebben een mooie en uitgebreide website waar onze producten verkrijgbaar zijn voor klanten", zegt een woordvoerder van H&M. Dat is ook de reden dat WE Fashion niet meedoet met de bestel- en afhaalmogelijkheid. "We zien geen nut om mensen voor dezelfde artikelen naar de winkel te laten komen met alle ontberingen die dat met zich meebrengt", aldus de kledingketen. Volgens WE Fashion is het belangrijker dat de winkels 2 maart weer open mogen. "Winkels zijn nooit een besmettingshaard geweest, dus we kunnen veilig open."

Bij modeketen C&A kunnen klanten wel hun kleding afhalen aan de deur. "Klanten kunnen onze winkel bij hen in de buurt bellen voor een bestelling. Telefonisch krijgen ze dan een tijdslot waarin ze hun bestelling kunnen ophalen", zegt een woordvoerder van de retailer. Ook discounter Scapino werkt met het bel & bestelconcept.