Moederbedrijf EasyToys dit jaar naar de Verenigde Staten

Moederbedrijf EasyToys dit jaar naar de Verenigde Staten

EDC Retail, het moederbedrijf achter onder meer EasyToys en Pabo, wil dit jaar in tien landen actief zijn. Daarna staat uitbreiding naar de Verenigde Staten op de planning. Dat vertelt oprichter Eric Idema in het februarinummer van RetailTrends

"We zijn nu net in Polen en Spanje live. Italië volgt binnenkort", vertelt Idema. Het bedrijf is verder al actief in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Uiteindelijk wil de erotische webshop een van de drie grootste spelers zijn in Europa. "Elke Europeaan een seksspeeltje in het nachtkastje, dat is ons doel."

De e-commercespeler denkt halverwege dit jaar in tien Europese landen actief te zijn. Dat is volgens Idema de voorwaarde om de sprong naar Amerika te maken. "De plannen liggen klaar, de logistiek is geregeld. Ik moet alleen nog op de knop drukken en ja zeggen", zegt hij. Wat EDC Retail doet met EasyToys, bestaat in de Verenigde Staten volgens hem nog niet. "Weliswaar zijn er onlinespelers actief, maar die schuiven gewoon dozen van A naar B." EDC is volgens Idema altijd op zoek naar de 'plus één'. "Wat is nieuw, wat is de trend, wat kunnen we ermee? In dat opzicht hebben we een groot onderscheidend vermogen en kunnen we de specialistenrol claimen."

De expansie wordt gerealiseerd met behulp van een kapitaalinjectie van het Nederlandse private equityfonds Waterland. Ook is EDC Retail samengegaan met de groothandel Eropartner in Zwaagdijk. "Dat is een krachtenbundeling, geen overname. We kunnen gezamenlijk inkopen en het assortiment vergroten."

Lees hier het complete interview met Idema.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!