Dille & Kamille neemt Hutspot over

Dille & Kamille is de nieuwe eigenaar van het recent failliet verklaarde Hutspot. Twee winkels worden overgenomen, de overige zes gaan voorlopig op slot.

Dille & Kamille zegt Hutspot nieuw leven in te willen blazen en herstart het merk in de oorspronkelijke winkel aan de Amsterdamse Van Woustraat. Ook de vestiging in Eindhoven wordt waarschijnlijk heropend. Het idee is om Hutspot te positioneren als een duurzaam lifestyle merk. Het is de bedoeling dat Hutspot ‘op zo kort mogelijke termijn’ nieuwe locaties opent in onder meer Rotterdam, Utrecht en Amsterdam-West.

De winkels in Amsterdam en Eindhoven openen wanneer de huidige verplichte sluiting door de lockdown eindigt. Daarnaast moet er nog dit jaar een online platform komen waar creatieve en duurzame merken worden aangeboden. Medeoprichter Nick van Aalst blijft bij de herstart van Hutspot betrokken.

Hutspot ging vlak voor de jaarwisseling failliet. De eigenaren hadden het jaar daarvoor nog fors geïnvesteerd in onder meer nieuwe winkels en systemen. Daardoor waren er weinig buffers meer toen de coronacrisis uitbrak. Bovendien heeft Hutspot nooit werk gemaakt van online, waardoor er geen goed alternatief was dat de klappen in de winkels kon opvangen.

Hutspot werd in 2012 opgericht en bleef sindsdien in handen van de oprichters. In 2014 behoorde het retailmerk tot de eerste lichting RetailRookies.

Lees ook: Waarom Hutspot zelf de stekker eruit trok

Reacties 1


Daphne Wouters 16 feb, 23:02

Geen Breda 🙁🙁

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!