D-reizen verliest kort geding over voucherfonds

De vorderingen van D-reizen tegen garantiefonds SGR en de Nederlandse Staat zijn in een kort geding afgewezen door de voorzieningenrechter in Rotterdam. D-reizen spande de zaak vorige week aan omdat de reisbureauketen zich achtergesteld voelt bij de toekenning van overheidssteun. 

Het onlangs opgerichte voucherfonds, dat tijdens de coronacrisis uitkomst moet bieden als reisorganisaties klanten de waarde van vouchers moeten terugbetalen, zou een te lage vergoeding bieden. Mede daardoor is D-reizen voorlopig niet in staat om zijn klanten terug te betalen. Moederbedrijf D-rt Groep hoopte op negentien miljoen euro uit het voucherfonds (van in totaal vierhonderd miljoen euro), dat beheerd wordt door garantiefonds SGR. 

Na goedkeuring door de Europese Commissie moet de SGR per reisbureau beoordelen of en hoeveel lening mag worden verstrekt. Het garantiefonds is volgens de rechter niet verplicht om financiering te verstrekken, reden om de vordering van D-reizen af te wijzen.

De reisorganisatie reageert nog niet op de uitspraak. "We zullen het vonnis eerst bestuderen", zegt een woordvoerder tegen De Telegraaf. SGR laat aan de krant weten niet verbaasd te zijn over het vonnis. "De eisen van D-reizen waren duidelijk onredelijk."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!