Familie Blokker verkoopt interieurketen Casa

Familie Blokker verkoopt interieurketen Casa

De familie Blokker verkoopt de van oorsprong Belgische interieurketen Casa aan de Nederlandse investeerder Globitas en het management. De verkoop heeft geen gevolgen voor de ruim 3200 medewerkers. Financiële details worden niet gegeven.

Begin vorig jaar, nog voor de coronacrisis, pompte de familie Blokker nog bijna zeventig miljoen euro in de keten. Casa leed al jaren verlies. Het afgelopen boekjaar was er 'ondanks alle uitdagingen' sprake van een positief bedrijfsresultaat, staat in de verklaring.

Het in 1975 opgerichte Casa maakte van 1988 tot 2016 onderdeel uit van de Blokker Holding. Daarna kwam het in handen van de familie Blokker. "We wensen het management en de medewerkers uitdrukkelijk te bedanken voor hun tomeloze inzet van de afgelopen jaren, met specifiek de uitdagingen van het afgelopen coronajaar. Na ruim dertig jaar is het tijd voor een nieuwe wind en gunnen we hen bijzonder veel succes met de nieuwe aandeelhouder."

Casa is sinds 2018 actief in Nederland, waar de keten 36 winkels heeft. Het gaat voor een groot deel om omgebouwde winkels van Xenos, een keten die ook in handen is van de familie Blokker. Aanvankelijk was het de bedoeling dat 110 van de toen nog 170 Xenos-filialen zouden worden omgebouwd, maar dat ging niet door. In totaal heeft Casa ruim 500 winkels in acht landen.

Winkelen op afspraak
Een woordvoerster laat weten dat het winkelen op afspraak in Nederland naar tevredenheid verloopt. "We zijn verheugd dat de Nederlandse klant - ondanks de verplichting tot het maken van een afspraak - zijn weg naar de Casa-winkels steeds meer en meer blijft vinden. De omzetevolutie in Nederland ontwikkelt zich bijzonder goed! We zijn dan ook uitermate blij met de inzet van onze Nederlandse collega's."

Casa zegt ervan overtuigd te zijn dat het bedrijf door de overname 'de huidige groei van onze omnichannel-strategie' (shops/e-com/b2b, etc.) kan doorzetten.

Reacties 1


P T 2 apr, 15:53

Dit is en wordt het einde van Casa!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!