BoekenVoordeel vraagt faillissement aan

BoekenVoordeel vraagt faillissement aan

BoekenVoordeel heeft het faillissement aangevraagd. De keten met 86 winkels in Nederland kwam in de problemen door de gedwongen winkelsluiting in de coronacrisis, meldt het ANP.  De 27 Belgische vestigingen vallen buiten de faillissementsaanvraag.

Overheidssteun, de flexibele opstelling van leveranciers en extra investeringen van de eigenaar brachten onvoldoende verbetering. Een poging om met verhuurders tot een oplossing te komen is niet gelukt. Daarom zou het volgens Boekenvoordeel niet meer verantwoord zijn om door te gaan.

De winkels in Nederland, met iets meer dan vierhonderd werknemers, zijn voorlopig nog open. Klanten kunnen, na het maken van een reservering, nog producten kopen. Via internet kunnen geen boeken en hobbyartikelen meer worden besteld.

BoekenVoordeel werd 37 jaar geleden opgericht in Amsterdam. In 2014 werd de keten eigenaar van het merk Free Record Shop, waarvan een deel van het assortiment in winkels werd verkocht.

Reacties 4


Miep Haas 13 apr, 18:35

Wat verassende ze zullen vast weer het misselijk spelletje spelen wat ze bij euroland hebben gedaan
En nu gooien ze het op corona wat triest straks kopen ze vast weer de inboedel op voor een habbekrats en dan de Belgische filialen daar mee volgooien een makkelijke manier om van al je personeel af te komen en ze niet meer door hoeven te betalen wat is de familie Rozendaal toch een triest zooitje


Leo Knaap 13 apr, 17:10

Ook hier zullen ze waarschijnlijk het spelletje gebruiken die bij euroland is gebruikt.
Er wordt door de eigenaar geen centje pijn geleden hoor ook hier zal alles weer tot in de puntjes geregeld zijn! En alle schulden en kosten zijn weer mooi weg en doorrrrrr.

Oud werknemer euroland/boekenvoordeel


Frits Vries 13 apr, 13:46

@robert merk frs verkrijgbaar?de Belgische tak van bvdeel is niet failliet.

Al tijden zag je ze afglijden.
Eerst euroland failliet.
Via constructie voorraad in eigen hand houden.
Nu wederom via een oud achterhaald verdienmodel boekenvoordeel Nederland laten klappen wslijk zal de voorraad in België verkocht worden,om toch de kas te spekken vd directie. Terwijl de Belgische tak al jaren (net als de Nederlandse tak)zwaar verlies lijdt.Corona gaf t laatste zetje.
Personeel en leveranciers zijn de dupe.


Robert Meilink 13 apr, 12:15

Het merk Free Record Shop is weer verkrijgbaar. Ik hoop dat oud medewerkers dit merk veilig willen stellen en hiervan een exclusief platenzaak voor de echte liefhebber willen maken.

Oud medewerker Free Record Shop

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!