Drogisterijen geven onvoldoende voorlichting over coronazelftests

Drogisterijen geven onvoldoende voorlichting over coronazelftests

De drogisterijen Kruidvat en Etos geven te weinig uitleg of foutieve informatie bij de verkoop van coronasneltests. De tests zijn alleen geschikt voor mensen zonder klachten, maar de drogisterijen slaan die voorlichting over of geven verkeerde uitleg. Dat blijkt uit een rondgang van het FD.

De zelftests worden verkocht met al dan niet een bijsluiter, uitleg of een folder van het RIVM erbij. Bij Etos ging de coronazelftest meerdere keren zonder uitleg de toonbank over. Een woordvoerder van Etos reageert geschokt op dat resultaat van de rondgang. "Dit meen je niet. Onze medewerkers moeten uitleg geven over de manier waarop je dit product moet hanteren en altijd de bijsluiter bijvoeren, net als de folder van het RIVM." De drogist zegt erachter aan te gaan.

Volgens Kruidvat hoeven medewerkers wettelijk geen informatie te geven over de zelftests, omdat het geen medicijnen zijn. De drogist heeft zelf besloten om toch uitleg te geven. Een woordvoerder vindt het 'spijtig om te horen' dat dit niet altijd gebeurt.

Reacties 1


c.t. de koning 13 apr, 16:13

Corona komt uit China, en de test komt uit China, en de eigenaar van kruidvat komt ook uit China, en de Nederlander wil een test voor 5 Euro met nederlandse gebruiksaanwijzing.
De Overheid moet maar Chinees verplicht gaan stellen op de scholen
handig voor de toekomst.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!