De drogisterijen Kruidvat en Etos geven te weinig uitleg of foutieve informatie bij de verkoop van coronasneltests. De tests zijn alleen geschikt voor mensen zonder klachten, maar de drogisterijen slaan die voorlichting over of geven verkeerde uitleg. Dat blijkt uit een rondgang van het FD.

De zelftests worden verkocht met al dan niet een bijsluiter, uitleg of een folder van het RIVM erbij. Bij Etos ging de coronazelftest meerdere keren zonder uitleg de toonbank over. Een woordvoerder van Etos reageert geschokt op dat resultaat van de rondgang. "Dit meen je niet. Onze medewerkers moeten uitleg geven over de manier waarop je dit product moet hanteren en altijd de bijsluiter bijvoeren, net als de folder van het RIVM." De drogist zegt erachter aan te gaan.

Volgens Kruidvat hoeven medewerkers wettelijk geen informatie te geven over de zelftests, omdat het geen medicijnen zijn. De drogist heeft zelf besloten om toch uitleg te geven. Een woordvoerder vindt het 'spijtig om te horen' dat dit niet altijd gebeurt.