Winkelen op afspraak vervalt op 28 april

Klanten hoeven vanaf 28 april van tevoren geen afspraak meer te maken om een winkel te bezoeken. Dat maakte premier Mark Rutte dinsdagavond bekend in een persconferentie. De versoepeling gaat wel gepaard met enkele voorwaarden. 

Zo geldt er een maximum aantal bezoekers per winkel. Voor kleine winkels betekent dat twee klanten per verdieping. Grote warenhuizen mogen één klant per 25 vierkante meter binnenlaten. Daarnaast is het nog steeds van belang om drukte te vermijden. Ook is het advies om zoveel mogelijk alleen te winkelen en geldt er een mondkapjesplicht in de winkels.

Retailers moeten bovendien helpen met de handhaving. Zij moeten ervoor zorgen dat de 1,5 meter afstand gewaarborgd wordt en niet te veel mensen tegelijkertijd in de winkel zijn. 

Brancheorganisatie INretail vindt de versoepelingen een belangrijke stap vooruit. "Voor ondernemers betekent het meer kansen voor broodnodige omzet. Zolang er nog beperkende maatregelen gelden, blijft steun noodzakelijk", aldus een woordvoerder. INretail hoopt dat dit een opmaat is naar meer. “Pas als alle belemmeringen weg zijn is echt ondernemen weer mogelijk." 

Reacties 3


Annie Appel 21 apr, 15:13

Leuk dat retailers er voor moeten zorgen dat de klanten afstand houden. Als je als personeel zijnde dat tegen klanten zegt in een supermarkt, krijg je een grote bek. Zet de overheid zelf maar handhavers in. Ik heb ze namelijk nooit gezien in de supermarkt waar ik werk


Jacky Bogardy 21 apr, 16:45

Retailers moeten bovendien helpen met de handhaving.: Wij doen niet anders dan handhaven; maar sommige mensen scheppen er een satanisch genoegen in om binnen te komen en dan triomfantelijk mede te delen: Ik doe geen mondkapje op hoor; al die onzin van de overheid! Als je dan zegt dan bent u niet welkom in onze winkel kun je een mond krijgen van hier tot Tokio. Of met meer mensen binnen komen dan is toegestaan en dan zeggen: Ach ja wat kan jou het schelen; dat ziet toch niemand,................nee dames en heren dat is niet de bedoeling etc. etc. Doodmoe wordt je ervan!


Joost Kriek 21 apr, 22:04

Inderdaad, leuk in theorie maar ga het maar uitleggen in onze multiculturele samenleving. Als het bepaalde klanten niet uitkomt verstaan ze opeens geen Nederlands meer. Niet dat blanke Nederlanders een haar beter zijn hoor, die komen ook met hele gezin want vrouwlief wil de mening van haar man en dochter horen. En waag het niet ze te wijzen op de ‘regels’.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!