H&M herstructureert in Nederland, countrymanager weg

Susan Krau is na meer dan 25 jaar – waarvan twaalf jaar als countrymanager Nederland - vertrokken bij H&M. Dat is het gevolg van veranderingen in de organisatiestructuur, laat een woordvoerder weten aan RetailTrends.

De rol van countrymanager is bij H&M in Nederland komen te vervallen en vervangen door de functie van salesmanager. Die plek wordt ingevuld door Stefan Vos. Susan Krau heeft daarop besloten H&M te verlaten en ‘externe kansen na te streven’, aldus de woordvoerder.

“De H&M groep transformeert om in te spelen op de veranderingen in de retailbranche en in de wereld om ons heen, zoals de voortdurende digitalisering in de samenleving en het veranderde gedrag van klanten”, zegt de woordvoerder. De verandering in de organisatie is naar eigen zeggen onderdeel van die transformatie.

Susan Krau werkte al sinds 1994 bij H&M. Ze begon als salesadvisor en klom via diverse tussenstappen uiteindelijk op tot countrymanager, een rol die ze sinds 2008 vervulde. Onder haar leiding begon de modeketen onder meer met een webshop in ons land, die nu goed is voor de helft van de omzet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!