'Grote bedrijven profiteren niet van coronasteun vaste lasten'

Grote bedrijven vissen achter het net bij de zogeheten Tegemoetkoming Vaste Lasten. Dat zegt INretail, de brancheorganisatie voor non-foodwinkels.

Sinds kort staat de regeling ook open voor bedrijven met meer dan 250 werknemers, maar volgens INretail profiteren veel bedrijven er niet van door extra criteria die het ministerie van Economische Zaken ze oplegt. "Een bedrijf dat zwaar is getroffen door corona loopt per kwartaal zo 900 duizend euro aan tegemoetkoming mis. Dat is te gek voor woorden", zegt INretail-directeur Udo Delfgou.

Volgens de brancheorganisatie moet het ministerie naar het omzetverlies van een werkmaatschappij kijken en niet naar dat van het gehele concern. "Dit groepsniveau-criterium heeft het ministerie van Economische Zaken geïntroduceerd. Het geldt niet voor de NOW-steun van het ministerie van SZW, waar per werkmaatschappij het omzetverlies berekend mag worden. Dat is veel realistischer."

 

 

 

Reacties 1


Sjaak vdBeukering 22 mei, 18:02

Als ze kunnen aantonen dat ze naar verhouding net zoveel belasting betalen als de kleine en niet via allerlei slimme mogelijkheden onder hun belastingverplichtingen uitkomen dan horen ze nu ook geholpen te worden. Dus je niet je winst naar het buitenland verplaatsen maar dan wel hier je hand ophouden.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!