Delhaize kampt met lege schappen, franchisers willen compensatie

Supermarkten van Delhaize in België kampen met lege schappen door problemen met de bevoorrading. Franchisenemers zijn boos en eisen een schadevergoeding.

Het Nieuwsblad maakte zaterdag melding van de problemen. Op social media verschenen foto's van de lege schappen. Er is onder meer een tekort aan koekjes, ontbijtgranen, chips en koffie.

Volgens een woordvoerder van Delhaize, dat net als Albert Heijn onder Ahold Delhaize valt, is een technisch incident in een distributiecentrum in Ninove de oorzaak. Binnen twee weken zouden de problemen verholpen moeten zijn.

Buurtsuper.be, de belangenorganisatie van de franchisenemers, zegt dat de leveringen al twee jaar niet goed gaan. Toen werd het bijna volledig geautomatiseerde dc in gebruik genomen. Vooral op piekmomenten zou Delhaize er niet in slagen voldoende te bevoorraden.

Buurtsuper.be kaartte de kwestie al eerder aan bij de top van de supermarktketen. Sinds begin dit jaar verzamelt de organisatie bewijzen van de leveringsproblematiek. Nu de situatie verslechtert, wil ze geld zien van Delhaize. De supermarktketen zegt tegen De Tijd dat er een overleg komt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!