“Waarom juist nu het moment is om voor een flexibele studie in retail te kiezen”

Veranderingen in de retailbranche volgen elkaar in rap tempo op. Tel daar de enorme veranderingen door de coronacrisis bij op en je kunt wel stellen dat er veel van retailers gevraagd wordt. Juist in deze tijd is nadenken over de toekomst van je branche en je eigen ontwikkeling belangrijker dan ooit. Wil jij ook blijven vernieuwen in je vak én jezelf blijven ontwikkelen? Waarom wachten met het waarmaken van je ambities terwijl je nu flexibeler dan ooit kunt studeren. Bij NHL Stenden bepaal jij de snelheid, tijdsduur en de eindbestemming van je studie.

Vernieuwen
Bouwmarkt Praxis introduceerde onlangs zijn vernieuwde winkelconcept ‘Phygital’ in Hoogeveen. Phygital is een winkelconcept dat inspeelt op de verbinding tussen fysiek en online. Bijvoorbeeld bepaalde producten enkel als showmodel tonen met een directe koppeling naar de webwinkel, of met hulp van een medewerker een ontwerpplan maken dat je thuis eenvoudig weer kunt bewerken of aanvullen. Annemarie Terstappen, werkzaam als winkelmanager bij Praxis erkent dat deze veranderingen nodig zijn. “Ik ben continu op zoek naar verbeteringen voor de winkel. Ik hoop daarom dat dit winkelconcept over niet al te lange tijd wordt uitgerold naar de winkel waar ik werk. Daarnaast kijk ik ook hoe ik mijzelf continu kan blijven ontwikkelen met de veranderingen in de branche. De flexibele opleiding Ondernemerschap & Retail Management sluit hier perfect bij aan en bereid mij voor op de toekomst in de retail.”

Persoonlijk programma
“De opleiding is geschikt voor iedereen die ambitie heeft om zich door te ontwikkelen op middel of hoger managementniveau”, vertelt docent en studiecoach Erna Velthof. “De leerroute is afhankelijk van je kennis, inzicht, ervaring en persoonlijke omstandigheden.” Van een vaste leerroute is dan ook niet langer sprake. “Studenten kunnen hun leerproces, tot op zekere hoogte, op eigen wijze invullen. Het werkveld speelt hierin een belangrijke rol, denk aan omscholing of bijscholing.” Voor Annemarie was dit dé reden om voor flexibel studeren te kiezen. “Dit is voor mij dé perfecte manier van leren, mede omdat ik 40 uur per week werk. Fulltime studeren zou ik simpelweg niet meer kunnen, want ik blijf ook graag bezig voor de klant! Op dit moment besteed ik aandacht aan de module klantinnovatie. Dit sluit nu goed aan bij de ontwikkelingen rondom het nieuwe winkelconcept.”

Eigen tempo en ontwikkeling
Voor Gerda Kloeten, supermarktmanager bij Albert Heijn was het kunnen kiezen van je eigen tempo een belangrijke reden om voor flexibel studeren te kiezen. “Het was aan mij of ik er langer dan 4 jaar over zou doen of misschien wel sneller dan 4 jaar. Uiteindelijk heb ik binnen 2,5 jaar mijn bachelor degree behaald.“
 “Als geen ander weten wij dat het in de retail hard werken is. Daarom vinden wij het belangrijk dat iemand de studie in zijn eigen tempo kan doen. Een pauze nemen bijvoorbeeld omdat persoonlijke omstandigheden daarom vragen. Of juist versneld je diploma halen dankzij relevante werkervaring of kennis”, aldus docent en studiecoach Erna Velthof.

Van elkaar leren
“In de groep bracht ik veel kennis mee door mijn jarenlange ervaring als leidinggevende bij de Albert Heijn, dit gaf energie. Ik merkte dat ik andersom ook ontzettend veel kon halen uit deze opleiding. Ik heb heel veel gehad aan de reflectiegesprekken die je binnen de groep met elkaar voert.” , aldus Gerda Kloeten. 
Alumnus Bas Pape en regiomanager bij Xenos vindt ook dat je tijdens de opleiding veel van je medestudenten en docenten leert. “Tijdens de studie gingen we regelmatig een dialoog aan met medestudenten. We wisselden ervaringen uit en hielpen elkaar verder. Ik bouwde zo aan mijn netwerk en ontdekte hoe het er bij andere bedrijven aan toeging. In de retail heb je continu te maken met ontwikkelingen in klantgedrag. Zo zie je in winkelstraten steeds meer fysieke winkels verdwijnen. Tijdens de opleiding stonden wij vaak stil bij dit soort actualiteiten.” 

Benieuwd of de flexibele variant van de opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement iets voor jou is? Meld je aan voor de online infoavond op dinsdag 22 juni of kijk voor meer informatie op nhlstenden.com.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!