Voorraad seksartikelen failliete zustertak Christine le Duc verdwenen

Bij de vijf failliete seksshops op de Amsterdamse Wallen van ondernemer Erwin Cok is een voorraad ter waarde van 350 duizend euro aan seksartikelen verdwenen. Dat maakte curator Ernst Jan Beerdsen bekend in zijn eerste verslag over het afhandelen van het faillissement. 

Coks woordvoerder Ronny Nobus laat aan RTL Nieuws weten dat ‘de discussie rond de voorraad nog loopt’. Tot die is beslecht, blijven de seksartikelen opgeslagen en worden niet verkocht. "Ze zijn in vuistpand genomen om te voorkomen dat ze eventueel zouden kunnen verdwijnen.” Volgens hem zijn de voorraden ongeveer 350 duizend euro waard, maar bedraagt de executiewaarde slechts vijftig duizend euro. Het moederbedrijf zou nog zo'n 700 duizend euro tegoed hebben van de failliete seksshops.

Twee maanden geleden werd de zusteronderneming van erotiekwinkelketen Christine le Duc failliet verklaard. Het gaat om de tak die onder het bedrijf Ge-zed uit Terneuzen valt, geleid door Cok. Onder Ge-zed vallen vijf seksshops op de Amsterdamse Wallen, waaronder Chiquita's Seks Paradijs en vier winkels van Erotic Discount Center. Het wegvallen van het internationale toerisme in de hoofdstad is als voornaamste oorzaak van het faillissement genoemd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!