BackWerk vervangt Broodzaak op treinstations

BackWerk vervangt Broodzaak op treinstations

HMSHost International voegt de bakkerijformule BackWerk toe als franchiser aan zijn portfolio. De bedoeling is dat het van oorsprong Duitse concept de plek van Broodzaak inneemt op de Nederlandse NS-stations.

De eerste vestiging komt volgende maand op station Utrecht Centraal. Nog dit jaar volgen Rotterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer ArenA. Dick de Vilder, managing director van BackWerk in Nederland, zegt blij te zijn met de samenwerking. “Het BackWerk-concept past perfect bij de Nederlandse treinstations en reizigers.” Door de samenwerking met HMSHost breidt de bakkerijketen uit van dertig naar zo’n 45 vestigingen in Nederland

HMSHost International zit al langer met de Broodzaak-vestigingen in de maag. Plan was eerst om die om te bouwen naar de nieuwe formule Treck, maar die operatie werd afgelopen najaar gestaakt. Het nieuwe concept sloeg niet aan. Met het aansluiten van BackWerk is er nu toch een oplossing voor de Broodzaak-locaties.

BackWerk zint al langer op stationslocaties. Eerder al opende de retailer vestigingen om verschillende metrostations in Rotterdam en op het NS-station in Schiedam. “Het is geen geheim dat we op meer treinstations willen openen, dat weet de NS ook”, zei De Vilder vorig jaar al tegen RetailTrends. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!