Amac-directeur bouwt Apple-museum in Utrecht

Op initiatief van Amac-ceo Ed Bindels opent volgend jaar Europa's grootste Apple Museum in Utrecht. Het museum komt in The Wall. 

De collectie van Bindels werd afgelopen week aangevuld met duizenden Apple-items, nadat Stichting Apple Museum Nederland in Westerbork zijn complete verzameling in beheer van de Amac-ceo gaf.

De collectie bestaat nu uit ruim vijfduizend objecten, met nagenoeg alle Apple-producten vanaf 1977 tot nu. Ook bijzondere exemplaren die alleen in de Verenigde Staten zijn uitgegeven, behoren tot de collectie.

"Apple loopt als een rode draad door mijn professionele leven en mijn verzameldrang begon al vroeg", vertelt Bindels, die in de loop der jaren bij verschillende overnames van andere Apple Premium Resellers verzamelingen opkocht met de rest van de boedel. "Tijdens corona ben ik me serieus gaan focussen op het completeren van de collectie."

Nu de Amac-ceo in bezit is van de collectie van Stichting Apple Museum Nederland, verdwijnt het museum in Drenthe. "Wij hadden als stichting één doel: het bij elkaar houden van de verzameling. Nu krijgt de collectie een nieuwe bestemming waar dit doel kan blijven gewaarborgd."

Onlangs sprak RetailTrends met Ed Bindels over groeipijn, jezelf heruitvinden en nauw samenwerken met misschien wel het meest ondoorgrondelijke technologiebolwerk ter wereld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!